Haberler

Atatürk Üniversitesi Öğrencileri AB Gençlik Forumu'na Katıldı

AB Türkiye Delegasyonu ile AB Bilgi Merkezleri tarafından Samsun’da düzenlenen II. Avrupa Birliği Gençlik Forumu Etkinliğine Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri de katıldı.

AB Türkiye Delegasyonu ile AB Bilgi Merkezleri tarafından Samsun'da düzenlenen II. Avrupa Birliği Gençlik Forumu Etkinliğine Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri de katıldı.

Erzurum, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Van, Hakkari ve Samsun olmak üzere Türkiye'nin yedi farklı ilinden 75 üniversite öğrencisi Samsun'da düzenlenen Avrupa Birliği Gençlik Forumu etkinliği ile "haklarım-kimliğim" teması üzerinde fikir alışverişinde bulundu. Etkinlik Yelken Kulüp'te düzenlenen beden müziği atölye çalışması ile başladı. Katılımcılar, Body Müzik Eğitmenleri Timuçin Gürler ve Ayşe Akarsu ile birlikte oldukça keyifli vakit geçirdiler.

AB Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı François Naucodie'nin açılış konuşmasıyla başlayan ikinci gün etkinlikleri "AB'de Temel Haklar", "Yerel ve Ulusal Kimlik", "Kişisel Kimlik" konularında düzenlenen eğitim oturumları ile devam etti ve ilgili konu başlıkları atölye çalışmalarında tartışıldı.

Moderatörlüğünü Kaan Yakuphan'ın yaptığı forumda akademisyenler, sanatçılar, sivil toplum örgütlerinden temsilciler ve öğrenciler, "Haklarım ve Kimliğim" konulu tartışmalara katıldılar ve elektronik oylama sistemi ile gerçekleştirilen anket sonuçlarını değerlendirdiler.

Etkinlikle alakalı görüşlerini aldığımız Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğrencisi ve Küresel Gelişim ve Etkileşim Topluluğu Eş Başkanı Esra Korkut, Türkiye'nin AB'ye katılımına ilişkin temel konularda tartışma ortamı oluşturan bu etkinliğin kendileri açısından çok verimli geçtiğini belirtti. Nilüfer Narlı, Hakan Taşdemir gibi akademisyenlerle bir arada olmanın kendileri için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Korkut, tüm üniversite öğrencileri açısından etkinliğin aynı zamanda öğretici de olduğunun altını çizdi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atatürk Üniversitesi Avrupa Birliği Türkiye Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title