Haberler

Atatürk Üniversitesi'nde Gerginlik

Kazım Karabekir Eğtim Fakültesi'nde karşıt görüşlü iki grup arasında gerginlik yaşandı.

Atatürk Üniversitesi'nde karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan ve 4 kişinin yaralandığı kavganın ardından diğer fakültelerde de gerginlikler yaşandı. Olaylarla ilgili 42 kişinin gözaltına alındı.

Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi içinde karşılaşan karşıt görüşlü iki grup arasında başlayan gerginliğe polis müdahale etti. Fakülte içerisine giren çevik kuvvet polisi, öğrencilere müdahalede bulundu. Bu sırada bina içerisinde kavga eden öğrenciler torpil patlattı.

Binadan çıkartıldıktan sonra fakülte bahçesinde sloganlar atıp tekbirler getiren grup, polisin müdahalesiyle dağıldı.

Öte yandan, emniyet müdürlüğü yetkilileri, olayların ardından 42 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Olayların ardından yürüyüş düzenlendi

Kavganın ardından Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan kalabalık grup sloganlar atarak, BDP İl Başkanlığı binasının bulunduğu Mahallebaşı semtine yürümek istedi.

Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, Yakutiye Belediyesi kavşağında, TOMA ve çevik kuvvetle tedbir alarak grubun Mahallebaşı'na yürümesini engel oldu.

Bazı grupların sokak aralarından sızarak Mahallebaşı'na geçmek istemesi üzerine polisle kovalamaca yaşandı.

Bir süre sonra Cumhuriyet Caddesi'ndeki Ülkü Ocakları İl Başkanlığı önünde toplanan grup, kent merkezinden Havuzbaşı ve Hastaneler Caddesi istikametine doğru ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak yürüdü.

Grup daha sonra Yakutiye Kent Meydanı'na gelerek, bölücü terör örgütü aleyhine slogan attı.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdullah Kırmacı, burada yaptığı konuşmada, sağduyulu davranılmasını istedi. Provokasyonlara karşı tedbirli davranılması gerektiğini belirten Kırmacı, "Bu bayrağı canımızla kanımızla başımızı vererek kazandık. Polis bizim, asker bizim. Herkes sağduyulu hareket etsin ve kimse provokasyonlara alet olmasın" dedi.

Grup, daha sonra dağıldı.

Milliyet

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title