Haberler

Atatürk Üniversitesi Bünyesinde Yayın Yapan Radyo Üniversite Öğrencilerin ve Halkın Beğenisini...

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi 'Radyo Üniversite' (102,0) farklı yayın politikasıyla dinleyicilerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi 'Radyo Üniversite' (102,0) farklı yayın politikasıyla dinleyicilerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, Radyo Üniversite'nin (102,0) programları ve genel yayın akışı hakkında açıklamalarda bulundu. Radyo Üniversite'nin amacı Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencilerinin uygulama birimi olup sektöre bilgili, tecrübeli ve kalifiye yayıncılar yetiştirmeye çalıştırdığını söyleyen Yavuz, aynı zamanda dinleyiciyi bilgilendirmeyi hedeflemektedir" ifadesini kullandı.

"Bunu elimizden geldiğince öğrencilerimiz radyo uygulama dersleri ile birlikte başarmaktadırlar." dedi.

Prof. Dr. Uğur Yavuz günümüz radyolarının tek tip yayın akışına değindi. Radyo Üniversite'nin tek bir çerçeveye sıkışıp kalmadığını belirten Yavuz, "Bizler yani radyo üniversite olarak Türk müziğini yaşatmayı çalışıyoruz. Güncel şarkıların radyomuzda yer almasının yanı sıra Türk Sanat müziği ve türkülerde yer veriyoruz" diye konuştu.

Uğur Yavuz, Radyo Üniversite'nin sadece müzik ağırlıklı bir radyo olmadığı, toplumsal bir sorumluluk bilinciyle programlarını şekillendirdiklerini belirtti. Radyo Üniversite'de öğrenciler tarafından birçok farklı konuda program yapılıyor, bu programlar ağırlıklı olarak toplumsal bilgilendirmeye dayalı, bunun yanı sıra radyo aktüel programlarıyla da dikkat çekiyor. Prof. Dr. Yavuz, radyonun yayın politikası hakkında ayrıca "Bu yayınlarda vurgulamaya çalıştığımız insanlarımızın ve çevremizin doğru bildiği yanlışları fark ettirmek ve daha bilinçli bir toplum oluşturmaya çalışmaktır" açıklamasında bulundu.

Radyo Üniversite'nin programları arasında sağlıktan bilişime, spordan turizme kadar çok çeşitli programların yer aldığını vurgulayan Yavuz, "Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden uzman doktorların programlarda yer almalarını sağlayıp halkın sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Buna örnek olarak başlıca programlarımızdan olan " Her şeyin başı sağlık" adlı programı gösterebiliriz. Programlarımız sağlıkla kalmıyor tabi ki, bilişim alanında, internet kullanımının nasıl olması gerektiği gibi konular aynı zamanda edebiyat ve tarih alanında Türkiye'nin il il tanıtımları, Türk dünyasında neler oluyor, Türk dünyasında ki kültürel farklılıklar ve yankılar gibi konularda da uzmanların görüşlerini alıyoruz" açıklamasını yaptı.

BİLİMİ HALKA AÇAN RADYO

Radyo Üniversite, bilimsel ve aktüel içerikli programlarıyla da dikkat çekiyor. Radyoda yayınlanan programlar bilinmeyeni, unutulanı gün yüzüne çıkarmayı amaçlıyor. Bunlar arasında en dikkat çekenleri ise, pek izleyici bulamayan, göz ardı edilen, popüler kültüre yenik düşmüş ülke sinemalarından genel hatlarıyla bahseden "Sinemanın Arka Bahçesi" programı, 70'lerden bu yana unutulan Türk pop, rock, gruplarını ve sanatçılarını konu alan "Eskici" adlı programları.

RADYO ÜNİVERSİTE'NİN DİKKAT ÇEKEN BAŞLACI PROGRAMLARI

İnternet ve Biz: Günümüz internet dünyasında, internetin hem olumlu hem olumsuz yanlarını insanlara aktararak bilinç oluşturmayı hedef program sosyal medya, internet kullanımı ve iletişim teknolojilerinin medya üzerindeki etkileri gibi konular üzerinde duruyor.

Turkuazın Tarihi: Kültürel mirası korumaya ve unutulan bazı değerleri hatırlatmaya yönelik gerçekleştirilen bu program, Türk dünyasında bayramlar, göçler, İslamiyet'le tanışma ve Anadolu Türklerinin etkilendiği kültürleri konu almakta, Türk gençliğinin geçmişini algısal ve bilişsel olarak tanımasını hedefliyor.

Sinemanın Arka Bahçesi: Sinemanın evrensel rolüne ve tarihine dikkat çeken "Sinemanın Arka Bahçesi", sinema tarihinde önemli yere sahip olan ancak kendi ülkesi dışında pek izleyicisi bulunmayan, farklı ülke insanları tarafından pek önemsenmeyen, popüler kültüre yenik düşmüş ülke insanlarının genel hatlarından, o ülkenin ünlü yönetmenlerinden ve filmlerinden, radyo dinleyicilerini haberdar etmek, dinleyicileri Hollywood dışında ki sinemalardan faydalanmaya ve bu filmlerin izlenmesini amaçlıyor.

Eskici: Program geçmişte kalmış müzikal değerlere dikkat çekerken popüler müzik tarzından dinleyicilerini bir süreliğine de olsa geçmişe götürüyor. 1970, 1980, 1990 yıllarında Türk pop, rock, gruplarını ve sanatçılarını müziklerindeki gelişmeleri, değişmeleri sanatçıların müzik hayatlarına yer vererek dinleyicilere hatırlatmak amacıyla yapılan bir program.

Sahne Tozu: Günümüzde sinemanın revaçta olmasıyla arka planda kalan tiyatronun oluşum sürecini halka ulaştırırken, günümüzde giderek özelleşen ve bu nedenle yok olmakla karşı karşıya kalan tiyatroyu yeniden halka kazandırmayı amaçlamakta.

Tarihte Bu Hafta: Tarihte gerçekleşmiş olayları yeniden değerlendirerek, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda aktarmakta. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atatürk Üniversitesi Uğur Yavuz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title