Haberler

ATATÜRK'ÜN MALATYA'YA GELİŞİ TÖRENLERLE KUTLANDI

Güncelleme:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Malatya'ya gelişinin 85. Yıldönümü nedeniyle Atatürk anıtı önünde bir tören düzenlendi.


13 Şubat Cumartesi günü saat 10.00'da düzenlenen ve kalabalık bir protokolün katıldığı törende; çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün Anıt Şeref defterini yazarak imzaladı.

Başkan Vekili Şefik Şengün Anıt Şeref Defterine yazdığı yazıda;

Büyük önder Atatürk,

İlimize teşriflerinizin 85'nci sene-i devriyesinde minnet ve şükranlarımızı sunmak için manevi huzurunuzda toplanmış bulunuyoruz.

Ülkemizi kendi aralarında bölmek isteyen itilaf devletlerine karşı, binbir güçlük içerisinde göstermiş olduğunuz mücadele azmi ve kararlılığı bugün de bizler için örnek teşkil etmektedir.

Dün olduğu gibi bugün de ülkemiz üzerinde bir takım karanlık oyunlar sergilenmeye çalışılmaktadır. Ancak kararlı, istikrarlı ve onurlu bir duruş sergileyen hükümetimiz şer odaklarının oyunlarını her defasında bozmuş ve ülkemizi bölgesinin en güçlü devleti haline getirmiştir. Hükümetimizin hemen her alanda göstermiş olduğu başarı bayrağını bizler de yerelde daha yukarılara taşımak için gayret gösteriyoruz.

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak insanlarımıza daha iyi yaşam standartları sunmak için göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yoğun bir gayret içerisindeyiz. Şehrimizin hemen her noktasında Belediyemiz tarafından fiziki yatırım ve hizmetlerimizin yanı sıra sosyal ve kültürel hizmetlerimiz de yoğun bir şekilde yapılmaktadır.

2023 vizyonu doğrultusunda şehrimizi çok daha modern ve güzel bir hale getireceğimizi belirtiyor, bütün hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

2. Tören Halk Eğitim Merkezi'nde Gerçekleştirildi

Anıt önünde düzenlenen törenin ardından Atatürk evi gezilerek, Halk Eğitim Merkezi salonunda ikinci bir program düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, burada da bir konuşma yaptı. Şengün yaptığı konuşmada;

"Bir ülkenin onurunu, saygınlığını koruyarak, nasıl değiştirileceğini, dönüştürüleceğini, nasıl çağdaş ve örnek cumhuriyet haline getirilebileceğini; hem tarih yazarak, hem de tarihe not düşerek gösteren Atatürk'ü bugün bu vesile ile bir kez daha özlem ve saygı ile anıyoruz.
Ayrıca il dışında olmaları nedeniyle çok arzu etmelerine rağmen programa katılamayan Sayın Başkanımız Ahmet Çakır Bey'in de selamlarını, iyi dileklerini iletiyorum.
Binbir güçlük ve yokluk içerisinde emperyalist güçlere karşı Kurtuluş Savaşı veren aziz milletimizin önderliğini yapan Atatürk, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan sonra, ülkenin kalkınmasına ve imarına yönelik çalışmalara hız vermiştir.
Bu çalışmalar kapsamında yurt gezilerine çıkan Atatürk, ilki 13 Şubat 1931'de, ikincisi de 14 Kasım 1937 yılında olmak üzere iki defa ilimizi ziyaret ederek, gelişen ve büyüyen Malatya'ya verdiği önemi göstermiştir.
93 yıl sonra bugün Atatürk'ün kurarak bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, onun gösterdiği hedefler doğrultusunda dünya devletleri arasındaki müstesna yerini alırken, Malatya'mız da kabuğunu kırmış modern bir Büyükşehir olarak yoluna emin adımlarla devam etmektedir.
O'nun Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarında ifade ettiği; "Millete efendilik yoktur, hizmet vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur" düsturunu ilke edinen yönetimimiz; halktan aldığı güç ve yetki ile Malatya'mızı gerek fiziki, gerekse sosyal ve kültürel alanda daha yaşanılabilir bir kent yapma adına yoğun bir gayretin içerisindedir.
Amacımız, 85 yıl önceki ziyaretinde yapmış olduğu , "önemli ve Feyizli şehir" nitelemesine layık olmak üzere Malatya'mızı alt ve üst yapısı ile birlikte bütün kentsel sorunlarını asgari düzeye indirmiş bir bütün şehir konumuna getirmektir.
Bu hizmet yürüyüşümüzde elbette en büyük rehberimiz O'nun "manevi mirasım" olarak ifade ettiği "akıl ve bilim" dir.
Evet bugün tarih 13 Şubat 2016... Cumhuriyet tarihimizde 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos gibi tarihler önemli tarihlerdir. Fakat bütün bu tarihler tüm yurtta kutlanır. Oysa 13 Şubat tarihi sadece Malatya'da kutlanır. Bizler de yerel yönetimin seçilmiş en üst organı olarak bu tarihi önemsiyor, programlar düzenliyoruz.
Tam da burada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bir tespitini sizlerle paylaşmak istiyorum:
"1938 de vefatının ardından üretilen değil; 1881'de doğan, ailesiyle, eğitimi ile, askeri ve siyasi hayatı ile, yaşam tarzı ve fikirleri ile konuşulan, öğrenilen, öğretilen bir Atatürk; inanıyorum ki en başta O'nun aziz hatırasına gösterilebilecek en güzel hürmet olacaktır."
Bu vesile ile büyük önderin ilimize teşriflerinin yıl dönümünde; Büyükşehir statüsü ile taçlanmış olan Malatya'mızı "Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma" hedefi doğrultusunda yarınlara hazırlamanın heyecanı ile O'nu bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Malatya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title