Haberler

Atatürk'ün Korumasının Kızı Yaşam Mücadelesi Veriyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, Atatürk’ün korumalığını yapan Başkomiser Ahmet Cevdet Keskin’in kızı Fatma Lamia Keskin, babasından kalan 400 liralık emekli maaşıyla 2 torununa bakmaya çalışıyor.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Atatürk'ün korumalığını yapan Başkomiser Ahmet Cevdet Keskin'in kızı Fatma Lamia Keskin, babasından kalan 400 liralık emekli maaşıyla 2 torununa bakmaya çalışıyor.

Atatürk'ün korumalığını yapan Başkomiser Ahmet Cevdet Keskin'in kızı Fatma Lamia Keskin (91), Sarına Mahallesi'nde bir apartmanın giriş katında kiraladığı evde, 8 ve 23 yaşlarındaki iki torunuyla yaşam mücadelesi veriyor. Maddi olarak zor günler geçiren Keskin'e sahip çıkan Marmaris Belediyesi, yaşlı kadının göz tedavisini üstlendi. Yaşlı olduğu için yürüme güçlüğü çeken Fatma Lamia Keskin'e, belediye tarafından tekerlekli sandalye de hediye edildi.

"ATATÜRK 5 LİRA HARÇLIK VERDİ"

3 çocuk, 8 torun sahibi Keskin, babası Ahmet Cevdet Keskin'in Atatürk'ün korumalığını yaptığı dönemde Dolmabahçe Sarayı'ndaki anılarını gözyaşları içinde anlattı. 7 yaşında babasının kendisini Dolmabahçe Sarayı'na götürerek Atatürk'le tanıştırdığını kaydeden Keskin, "Atamızla tanıştıktan sonra kendisi beni çok sevdi. Lamia kızım diye çağırırdı. Bana bir gün 5 lira harçlık verdi. O parayla gittik bayramlık aldık. Sarayda çok güzel günlerim geçti. Atatürk'ün öldüğünü öğrendiğimde günlerce ağladım. Onun gibi bir lider dünyaya bir daha gelmez. Onu çok özlüyorum" dedi.

"CHP'DE 50 YIL HİZMET ETTİM"

Fatma Lamia Keskin, yaşamının yarısını Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) hizmet için adadığını ve İsmet İnönü'nün kendisine yazdığı mektupla, partinin kadın kollarının kuruluşunda görev yaptığını belirtti. Keskin, "Atatürk'ün partisinde 50 yıl görev yaptığım için çok mutluyum. Partinin çeşitli kademelerinde yıllarca partimin bayrağını başarıyla salladım. Hala ilk günkü gibi CHP'liyim" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Marmaris Belediyesi Cevdet Keskin Muğla Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

aysegül:

atam kalkta bak atam . . . . :)

0
0
yanıtYanıtla
Vezir Ali:

Hey kilicdaroglu duy sesini bu teyzenin sesini piyasada nara atacaklariniza bu kadina yardim edin inan Nerde CHP yetkilileri

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title