Haberler

Atatürk'ün Havza'ya Gelişinin Yıl Dönümü Kutlamaları

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Havza'ya gelişinin 97. yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Havza'ya gelişinin 97. yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

İlçe stadında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, konuşmasında, Van'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet diledi.

Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktığını, 4-5 gün burada kaldıktan sonra 25 Mayıs'ta Havza'ya gelip 18 gün geçirdiğini söyledi.

Havzalıların Mustafa Kemal'e sahip çıkıp bağırlarına bastıklarını belirten İkiz, "Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı ve cumhuriyetin temelleri Havza'da atıldı. Mustafa Kemal Atatürk'ün burada 18 gün kalmasının nedenleri, Havza'nın o yıllarda güvenli bölge olması ve Havzalıların sahip çıkmasıdır. Ayrıca o yıllarda böbreklerinden rahatsız olan Atatürk, 18 gün boyunca Havza kaplıcalarında tedavi olmuştur." dedi.

Daha sonra Ulusal Kurtuluş Mücadelesi 8. Anma Yürüyüşü'ne katılan dağcılar tarafından getirilen bayrak, Havzalı gençlere teslim edildi.

Tören, öğrenciler ve Havzalı muharip gazilerin Atatürk'ün Samsun'a çıkışı ve Havza'ya gelişini anlatan gösteriyi sahnelenmesinin ardından sona erdi.

Törene Samsun Vali Vekili Recep Yüksel, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından katılımcılar, Atatürk Evi'ni gezdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Murat İkiz Samsun Havza Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title