Haberler

Atatürk'ün Ezine'yi Gelişinin 80. Yılı

Mustafa Kemal Atatürk'ün Ezine'yi ziyaretinin 80. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Ezine'yi ziyaretinin 80. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında, Kaymakam Ali Fuat Atik, Garnizon Komutan Vekili Tabip Binbaşı Alper Tunga Kökçü, Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu, kurumların ve sivil toplum örgütlerinin amir ve temsilcileri ile öğrenciler Gazi İlkokulunun önünden başlayıp, Atatürk Parkı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşün sonunda Kaymakam Atik, Tabip Binbaşı Kökçü ile Belediye Başkanı Babaoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Belediye Başkanı Babaoğlu, burada yaptığı konuşmada, tarihin en karanlık döneminde Anadolu halkıyla el ele veren Mustafa Kemal Atatürk'ün, işgalci güçleri yurttan bir bir atmanın hesabını yaptığını belirterek, "Atatürk ölümüne kadar Misak-ı Milli sınırları içindeki her yeri il il, ilçe ilçe gezerek devrimlerini ve millete olan inancını anlattı. Halkın durumunu yerinde görüp, tespitlerde bulundu. İşte bu yurt gezilerinden birini de 14 Nisan 1934'te Ezine'ye yaptı. Gazi İlkokulunun biraz ilerisinde bulunan yoldan ilçeye gelen Atatürk'ün topraklarımıza ayak basışının 80. yılı hepimize kutlu olsun" diye konuştu.

Etkinlikte şiirler okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Haluk Babaoğlu Ali Fuat ATİK Ezine Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title