Haberler

Atatürk'ün Diyarbakır'a Gelişinin 79. Yıl Dönümü

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 79. yıl dönümü törenle kutlandı.

Diyarbakır Garı'nda düzenlenen törende, Atatürk'ün Diyarbakır'a trenle gelişi temsili olarak canlandırıldı. Trenden inen gaziler, Vali Hüseyin Aksoy'a ellerindeki Türk bayrağını takdim etti. Vali Aksoy da öperek aldığı Türk bayrağını öğrencilere verdi.

Aksoy, burada yaptığı konuşmada, Atatürk'ün, vefatından 1 yıl önce 15 Kasım 1937'de Diyarbakır'a gelişinde halk tarafından büyük coşku ve sevgi gösterileriyle karşılandığını söyledi.

Tarih boyunca önemli bir ticaret, kültür ve medeniyet şehri olan Diyarbakır'ın çok sayıda önemli şahsiyeti konuk ettiğini vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:

"Bu misafirlerden biri de Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'tür. Atatürk, 79 yıl önce bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı olarak Diyarbakır'a teşrif etmiş, geleceğini öğrenen halk, şu anda bulunduğumuz tren garında onu sevgi gösterileri ile karşılamıştır. Ziyareti sırasında bir dizi önemli görüşme yapan Atatürk, yürütülmekte olan altyapı çalışmalarını yerinde incelemiş ve halkı can kulağıyla dinlemiştir."

Atatürk için Diyarbakır'ın ayrı bir önemi olduğunu aktaran Aksoy, "Ülkemizin hızla gelişen şehirlerinden ve dünyaya açılan bir vitrini olan Diyarbakır'ımızı daha da geliştirmek, güzelleştirmek ve dünya kentleri arasında yerini güçlendirmek için tüm Diyarbakırlılar olarak var gücümüzle çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Daha sonra Anıtpark'ta devam eden tören, anıta çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

Törene, Vali Aksoy'un yanı sıra KHK ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne görevlendirilen Kaymakam Cumali Atilla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Hüseyin Aksoy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title