Haberler

Atatürk'ün Diyarbakır'a Gelişinin 77. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı

Güncelleme:

Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 77. yıl dönümü törenlerle kutlandı.Tren Garı'nda düzenlenen törende, Atatürk'ün Diyarbakır'a trenle gelişi temsili olarak canlandırıldı.

Temsili olarak canlandırılan geliş töreninde Muharip Gazilerin Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'a takdim ettikleri Türk Bayrağını, Vali Aksoy öperek, Cumhuriyetin ve geleceğin teminatı olduklarını ifade ettiği gençlere emanet etti.


Diyarbakır Garı'ndaki temsili karşılama törenine Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy'un yanı sıra 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Vali Yardımcıları Ahmet Dalkıran, Mustafa Can, Kürşat Güleryüz, Mimar Sinan Batmaz ve Taner Bircan, kaymakamlar, askeri erkan ile öğrenciler katıldı.

Temsili karşılama töreninden sonra halk oyunları ekipleri bir gösteri gerçekleştirdi. Gösterinin ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Törende bir konuşma yapan Vali Hüseyin Aksoy, Yıllar süren Milli Mücadele döneminde yüzlerce şehit verme pahasına Ata'sını yalnız bırakmayan Diyarbakır Halkı'nın, Cumhuriyet döneminde de aynı hassasiyeti gösterdiğini ifade etti.

Tren garındaki töreninin ardından Anıtpark'ta çelenk sunma töreni gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla son buldu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Hüseyin Aksoy Hülya Aksoy Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title