Haberler

Atatürk'ün Denizli'ye Gelişinin 86'ncı Yıl Dönümü Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 86’ncı yıl dönümü tören ve etkinliklerle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 86'ncı yıl dönümü tören ve etkinliklerle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Denizli'yi 4 Şubat 1931 yılında ziyaret edişinin 86'ıncı yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gençlik Merkezi önünden 15 Temmuz Çınar Şehitler Meydanında biten Atatürk Halk Koşusuyla başlayan etkinlik, Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi çelenklerinin sunulması ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

15 Temmuz Çınar Şehitler Meydanından yapılan programa, Denizli Vali Yardımcısı Rıfat Ata, CHP Milletvekilleri Melike Basmacı, Kazım Arslan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Garnizon Komutanı Gülten Yaralı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, çok sayıda askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 86'ncı yıl dönümü. Kendilerini şükranla, minnetle tekrar anıyorum. O kurtuluş savaşında, cumhuriyetimizin kuruluşunda ve bugünlere gelinceye kadar bu ülkeye hizmet eden ve şehitlik mertebesine, gazilik mertebesine ulaşmış olan, ömrünü bu ülkeye vakfetmiş olan herkesi, her bireyi şükranla, minnetle anıyorum. Ülkemizin kurtuluşunda birçok güzellikler yapmış, destanlar yazmış. Bugün yine o destanlar yazılmaya devam ediyor. Sadece kurtuluş savaşında değil, ekonomik anlamda da Denizli önderlik yapmış, bugün Denizli hem ülkemizin birçok şehrine, hem de dünyanın birçok yerinde, Denizli'de üretilen ürünler buluşuyor" ifadelerini kullandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından halk koşusunda dereceye girenlere ödülleri verildi. Program, Denizli Büyükşehir Bahadır Turan Sergi Salonunda, Atatürk'ün Denizli'ye gelişini anlatan fotoğraf sergisinin ziyaret edilmesiyle sona erdi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Garnizon Komutanlığı Osman Zolan Denizli Politika Güncel Haberler

title