Haberler

Atatürk'ü Anmaya Giden Barış Treni Gümrük ve Arıza Oyalaması Yüzünden Selanik'e 5,5 Saat Geç Ulaştı

Trende bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Türkan Dağoğlu, yolculuk sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bu saatlerde Selanik'te olmaları gerekirken, hala yollarda olduklarını vurguladı.

Trende bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Türkan Dağoğlu, yolculuk sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bu saatlerde Selanik'te olmaları gerekirken, hala yollarda olduklarını vurguladı. Gecikmeden duyduğu üzüntüyü dile getiren Dağoğlu, "Bu saatlerde Selanik'te olmayı çok arzu ederdik. Ancak nedenini bilmediğimiz bazı sebeplerle, hala yolda gidiyoruz, ama yine de Atamız bizim her zaman içimizde, kalbimizde. Biz onunla her yerde beraberiz. Ama bizi oraya ulaştırmasalar da biz hep beraber, trenin içinde de Atamızı andık" diye konuştu. Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir de anlamsız arızalarla dün akşam saat 17.00'den beri Selanik'e varmaya çalıştıklarını belirtti.Demir, İstanbul-Selanik arasındaki mesafenin aslında çok kısa olduğunu vurgulayarak, "Yunanlılar, pasaportlarla ilgili sınırda 3 saat sorun çıkarttılar, bir insan sınırda 3 saat bekletilir mi? Ardından, 'Tren çekmedi, yollarda kırağı var, bekleyin 1,5 saat' dediler, şu an saat 10.00'a geliyor ve biz Selanik'e daha 2 saat mesafedeyiz. Hala varamadık" diye konuştu.Yunan basınında çıkan haberlere de değinen Demir, şöyle devam etti: "Son bir yılda 3 kere Mehmet Müezzinoğlu'nun, eski bir Batı Trakyalı olarak buraya gelmesinden duyulan rahatsızlıklar anlatılıyor, bu seyahatin 'İşgalci Türk taburu' diye tanımlanması gibi çok komik şeyler var. Buradaki insanlar işgalci Türk taburuna benziyorlar mı? 'Türkiye'de Ruhban Okulları neden açılmıyor?' diye eleştiriler var. Bu hükümet ya da şunun bunun meselesi de değil, ben bizzat anlatayım; bakın Batı Trakyalıların ne Türk öğretmen ne din görevlilerini kendilerinin ataması ne de vakıf mallarının iadesiyle ilgili adım atılıyor Yunanlılar tarafından. Biz hala 'Ruhban Okulu açılsın, Yunanlılar'a ayıp oluyor' diyoruz. Bazen ülkelerin demek ki bu olayları yaşadıktan sonra bazı şeyleri anlaması lazım. Bu, İstanbul'da oturduğumuz yerden, Nişantaşı'ndaki barlardan sallamakla olmuyormuş bu iş. Buralara gelip görmek gerekiyormuş." Türkiye Gazetesi köşe yazarı Rahim Er ise Selanik'e gitmelerinin bir şekilde engellendiğini söyleyerek, "Bizim şu an Selanik'e gitmemiz, her nedense bir pasif direniş şeklinde engellenmiş bulunuyor. Vaktinde ulaşamamış olduk. Biz buraya tamamen komşuluk duygularıyla, aynı kültürün insanları hisleriyle geldik.Fakat böyle bir garip uygulamayla karşılaştık. 'İlk ve son olsun inşallah' diyelim" değerlendirmesinde bulundu. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer de "Burada azılı bir düşmanlık var, kafalarda bir önyargı var, onun izole edilmesi ve daha akılcı olmak lazım. Bu tabii, Yunanlı siyasetçiler için Türk düşmanlığı önemli bir malzemedir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türkan Dağoğlu Ak Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title