Haberler

Atatürk Ölümünün 78. Yıldönümünde Anıldı

Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 78.yıl dönümünde Malatya’da düzenlenen etkinlikler anıldı.

Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 78.yıl dönümünde Malatya'da düzenlenen etkinlikler anıldı.

Malatya'da ilk anma töreni Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Orduevi önündeki Atatürk Anıtı önündeki törene, Vali Mustafa Toprak, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlul, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, askeri ve mülki idare amirleri ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Buradaki tören çelenk sunumu, saygı duruşu, İstiklal Marşı okunmasının ardında Vali Mustafa Toprak anıt şeref defterini imzalayarak, şeref defterine," Aramızdan ayrılışınızın 78. yıldönümünde Türk Milleti olarak saygılarımızı, minnetlerimizi sunmak ve aziz hatıralarınızı yad etmek üzere manevi huzurlarınızdayız.

Her 10 Kasım'ın gönlümüzde oluşturduğu kaçınılmaz hüzne rağmen izinizde yürümenin, ilke ve inkılaplarınıza sarılmanın ve temelini attığınız modern Türkiye'nin yükselmesi için çalışıyor olmanın engin huzurunu yaşamakta, Türk Milletinin medeni ve refah seviyesi yüksek bir millet olarak varlığını sürdürmesi idealinizi idame ettirmek amacıyla ülke olarak işaret ettiğiniz uygarlık yolunda önemli mesafeler kat etmekte, geleceğin güçlü Türkiye'sine adım adım ilerlemekteyiz.

Türk Milleti olarak sarsılmaz azminizi, kararlılığınızı ve vatan aşkınızı daima örnek aldığımızdan, dün devletimizin bekası için ortaya koyduğunuz "imkanı olan değil imanı olan kazanır" ifadesinde vücut bulan Milli Mücadele ruhunu aynıyla muhafaza ettiğimizden, içeride ve dışarıda üzerimizde uygulanmaya çalışılan hain planları her ne pahasına olursa olsun bozup tarihin tozlu raflarına kaldıracağımızdan şüpheniz olmasın.

Sizin, kahraman silah arkadaşlarınızın ve kanını vatan toprağına katık eden şan ve şeref abidesi şehit ve gazilerimizin mukaddes emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin bekası uğrunda bize düşen en büyük görevin, istiklal ve istikbalimize, milli ve manevi değerlerimize sadakatle sahip çıkmak ve tunç yüreklerinde vatan, millet, devlet ve bayrak aşkı taşıyan nesiller yetiştirmek olduğundan emin ve müsterih olunuz " ifadelerine yer verdi.

Törene katılan protokol üyeleri ve diğer katılımcılar Atatürk Evini ziyaret etti. Halk eğitim Merkezi Salonunda devam eden ikinci tören programında, Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi Tarih Öğretmeni Mustafa Fırat, "Atatürk'ün son günleri" konulu bir panel verdi. Fırat, "1881"de doğan Mustafa Kemal, 57 yıllık kısa sayılabilecek yaşamına öyle büyük işler sığdırdı ki, yalnızca Türk milletini değil, bütün dünyayı kendisine hayran bırakmıştır. Emperyalist devletler tarafında dört bir yanı işgal edilmiş, ordusu dağıtılmış, harap bitap düşmüş yorgun bir memleketten özgür bir Cumhuriyeti kurmayı başarmıştır "diye konuştu,

Törende daha sonra 2. Ordu Komutanlığında görevli Kurmay Muhabere Albay Sinan Babaşoğlu, tarafında da Mustafa Kemal'in askeri kişiliği hakkında bilgi verdi.

Babaşoğlu, "Mustafa Kemal Atatürk, 'Amaç Türk milletinin şerefli bir millet olarak, yaşamasıdır. Şerefli bir yaşam için önce özgürlük ve bağımsızlık gerekir' diyerek, Türk milletin yok etmek azminde olan düşmanlarına karşı ölüm kalım mücadelesi başlatan, bu mücadeleyi başarıyla sonuçlandıran bir liderdir" şeklinde konuştu.

Program Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi ile sona erdi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Toprak Ahmet Çakır Malatya Yerel Haberler

title