Haberler

Atatürk, Ölüm Yıl Dönümünde Bozüyük'te de Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78.’inci yıl dönümünde Bilecik’in Bozüyük ilçesinde düzenlenen törenlerle de anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78.'inci yıl dönümünde Bilecik'in Bozüyük ilçesinde düzenlenen törenlerle de anıldı.

Sabah ilk olarak düzenlenen törende Kaymakam Köksal Şakalar, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Ardından saat 09.05'te ilçe genelindeki sirenlerin çalmasıyla 2 dakika boyunca saygı duruşunda bulunuldu. İki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Bayraklar yarıya indirildi.

Daha sonra Metristepe Kültür Merkezine geçilerek Selahattin Şeker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program ile anma töreni devam etti. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Okul Müdürü Mahmut Atasoy tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Mahmut Atasoy, konuşmasında, Atatürk'ün kısacık hayatında bir ulusun kötü talihini yenmesini sağladığını ve dünya tarihinde de benzeri görülmemiş izler bırakarak, ebediyete intikal ettiğini söyledi. Atasoy, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve çağdaş Türkiye'nin mimarı olan Atatürk'ün ölümünün 78. yıl dönümünde onu anmak için toplanmış bulunmaktayız. Çok yönlü ve üstün kişiliği olan bir lider olan Gazi Mustafa Kemal'in aramızdan ayrılışının üzerinden tam 78 yıl geçti. O, kısacık hayatında bir ulusun kötü talihini yenmesini sağladı ve dünya tarihinde de benzeri görülmemiş izler bırakarak, ebediyete intikal etti. O, mensubu bulunduğu ulusu için canını ortaya koymaktan hiç çekinmedi. Her türlü zorluğa katlanarak kendini ulusuna adadı. Değişik cephelerde ön saflarda savaştı. Onun : "Ben gerektiği zaman, en büyük hediyem olmak üzere Türk milletine canımı vereceğim" sözü vatanını ne kadar sevdiğini gösterir" dedi.

Konuşmaların ardından Selahattin Şeker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu. İlçe genelindeki okullarda Atatürk konulu resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere protokol mensuplarınca hediyelerinin verilmesi ile program sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Köksal Şakalar Bilecik Bozüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title