Haberler

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Dev Randevu

Ali DANAŞ - İSTANBUL / DHA Beşiktaş, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi yarın akşam saat 19: 00'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ağırlayacak.

Ali DANAŞ - İSTANBUL / DHA

Beşiktaş, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi yarın akşam saat 19: 00'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ağırlayacak.

22 Kasım 1922 tarihinde Taksim Stadı'nda dostluk maçı ile başlayan ezeli rekabet biri kırkbeş dakikalık özel turnuva olmak üzere toplamda 339 karşılaşma ile bu güne kadar taşındı.

BEŞİKTAŞ'TA EKSİK YOK, ŞENOL GÜNEŞ MOTİVASYONA DAHA ÇOK ÖNEM VERDİ

Gençlerbirliği beraberliğinin şokunu çabuk atlatan ve ilk idmandan itibaren derbi havasına giren siyah beyazlılar hafta boyunca yaptıkları idmanlarda oldukça hırslı göründüler.

İki sezondur derbi kazanamayan ve geçen sezon gol dahi atamayan Kara Kartallar pazar günü bu kaderi tersine çevirmek için çok istekli. Futbolcuların bu derece hırslı ve istekli olmasından oldukça memnun olan teknik direktör Şenol Güneş ise ilk onbiri ve sistemi belirlemenin yanında motivasyon ağırlıklı çalışmalar yaptı. Aşırı hırs ve isteğin, dizginlenemediğinde sinire dönüştüğüne dikkat çeken tecrübeli çalıştırıcı, ancak ve ancak saha içinde yardımlaşarak bu sorunun üstesinden geleceklerini futbolculara bol bol anlattı. Bireysellikten uzak, kollektif bir oyun ile Fenerbahçe'yi yenmek isteyen Şenol Güneş, bireysel olarak topla çok oynanmamasını özellikle istedi.

Skenderbeu maçı ile beraber yoğun bir tempoya giren takımda zaman zaman rotasyon çalışmaları da yapacak olan Güneş, Fenerbahçe maçı onbirini hemen hemen belirlemiş durumda.

Kaleye her zaman olduğu gibi Tolga'yı koyacak olan Şenol Güneş defans dörtlüsünde Beck-Rhodolfo-Ersan ve Tosic, ön libero ikilisinde Atiba-Oğuzhan'a yer verecek.İleri üçlüde Gökhan Töre-Sosa ve Olcay Şahan'ı oynatacak olan Güneş'in forvetteki tercihi ise yine Mario Gomez olacak.

BEŞİKTAŞ DERBİ GELENEĞİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR

90'lı yıllarda Fenerbahçe ve Galatasaray'ın korkulu rüyası olan ve derbilerde rakiplerine büyük üstünlük kuran Beşiktaş son yıllarda rakiplerine adeta teslim olmuş durumda. Derbilerde olduğu gibi şampiyonluk yarışlarında da rakiplerinin gerisinde kalan siyah beyazlılar son 20 yılda sadece 3 şampiyonluk çıkarabildi. Artık bu durumu tersine çevirmek ve kaderleri haline gelen derbi mağlubiyetlerini sonlandırmak isteyen Kara Kartallar Fenerbahçe maçı ile beraber derbilerde yeni bir sayfa açmak amacında.

TARAFTARLAR ATATÜRK OLİMPİYAT STADI'NA HİÇ ISINAMADI

İnönü Stadı'nın yıkılıp Vodafone Arena inşaatının başlaması ile beraber mecburen Atatürk Olimpiyat Stadı'na taşınan Beşiktaş iki sezonda seyirci açısından büyük sıkıntılar yaşadı. Geçen sezon oynanan Şampiyonlar Ligi play-off maçı olan Arsenal ve UEFA Avrupa Ligi'nde Liverpool ve Brugge maçları haricinde hiç bir maçta dolmayan Olimpiyat Stadı Fenerbahçe maçında da dolacak gibi görünmüyor.

Maça iki gün kala 15 bin civarında olan bilet satışı kombinelerle birleştiğinde 30 bin seyirciye ulaşıyor. Son iki günde yapılacak satışlarla Fenerbahçe maçının 40-45 bin arası bir seyirciye oynanması öngörülüyor.

Beşiktaş yönetimi ise geçen sezon olduğu gibi bu sezon da resmi internet sitesi ve sosyal medya aracılığı ile taraftara sürekli olarak stada gelmeleri için çağrıda bulunuyor.

BEŞİKTAŞ - FENERBAHÇE DERBİLERİNDEN İLGİNÇ NOTLAR

Beşiktaş ile Fenerbahçe, (biri 45 dakikalık özel turnuva olmak üzere) 339 karşılaşma oynadı.2000'li yılların başına kadar derbi galibiyet sayısında Fenerbahçe'ye karşı üstün olan siyah beyazlılar son yıllarda Fenerbahçe'nin gerisinde kaldı. Ancak, bu süreçte tarihe kazınan galibiyetlerle birlikte, hatırdan çıkmayacak ve sonunda kupa olan finalleri kazanmasını da bildi.

Kadıköy'de oynanan ve Pancu'nun kaleci olarak tamamladığı maçı 4-3'lük skor ile kazanan Beşiktaş olmuştu.

Yine 2006 ve 2009'da Türkiye Kupası finallerinde Fenerbahçe'yi 3-2 ve 4-2 ile geçen siyah beyazlılar kupanın sahibi oldu.

Bir başka unutulmayan maç Fenerbahçe'nin Kadıköy'de 24 maç üst üste galibiyet serisini sonlandıran ve Ronaldo'nun 2 gol attığı 2-1'lik Beşiktaş galibiyetidir.

İşte Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında oynana derbilerden yansıyan ilginç notlar:

Maç sayısı : 339

Beşiktaş 123-Fenerbahçe 128 galibiyet.Beraberlik 88 maç

Atılan gol : Beşiktaş 427 -Fenerbahçe 464

En çok gol atan oyuncular: Hakkı Yeten 32 -Şeref Görkey ve Metin Tekin 13 (Beşiktaş)

Cemil Turan 19 -Alex de Souza 13 (Fenerbahçe)

En farklı skorlar : Fenerbahçe 7 Beşiktaş 0 (6 Aralık 1958)

Beşiktaş 7 Fenerbahçe 1 (23 Mart 1941)

Bir maçta en çok gol atan oyuncu: Zeki Rıza Sporel 4 gol (Fenerbahçe 4 Beşiktaş 1 ) 1926

En gollü maç : Beşiktaş 5 Fenerbahçe 4 (1974 TSYD Kupası)

En erken gol : 15.saniye Elvir Boliç (Fenerbahçe 2 Beşiktaş 1)

En çok görülen skor : 1-0 ve 2-1

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Olimpiyat Stadı Şenol Güneş Fenerbahçe Beşiktaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title