Haberler

Atatürk Kültür Merkezi'nin Kiraya Verildiği İddiası

Gümüşhane Valisi Mayda: "Biz, Atatürk Kültür Merkezi'nin adı değiştirilmeden kiraya verilsin, kullanım amacı dışında da herhangi bir şekilde kullanılmasın görüşündeyiz"

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, "Biz, Atatürk Kültür Merkezi'nin adı değiştirilmeden kiraya verilsin, kullanım amacı dışında da herhangi bir şekilde kullanılmasın görüşündeyiz" dedi.

Vali Mayda, Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, İl Genel Meclis Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Özel İdare Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Defterdar Mehmet Adil Demirel, Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık'ın katılımıyla Valilik Toplantı Salonunda basın toplantısı düzenledi.

Mayda, İl Genel Meclisinin, Atatürk Kültür Merkezinin kiraya verilmesinde kararının söz konusu olduğunu, kamuoyunda bazı değerlendirmelerle birlikte ihalenin yapıldığı ve kültür merkezinin kiraya verildiği şeklinde algı oluştuğunu belirterek, "Bu algı doğru değildi. Ben zaten bir heyet atamıştım. Bu heyet kiraya verilme konusunda bir rapor hazırladı. Geçtiğimiz günlerde yapılan başvuru ile kültür merkezini kiralamak isteyen oldu. Biz kültür merkezini 2013'de 71 kez kiraya verdik. Dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezimiz 10 ay gibi bir süre boş kalıyor" diye konuştu.

Binaları en güzel kullanmanın yolunun kullanmak olduğunu vurgulayan Mayda, şunları söyledi.

"Boş durduğu sürece binalar aşınır ve çürür. İl Genel Meclisi, 'mevcut kullanımı devam ettirecek, kamu kurum ve kuruluşlarının etkinliklerinde kullanılmak üzere kiraya verilmesi' konusunda bir karar aldılar. Kiraya verme işlemi İl Encümeni tarafından yapılıyor ve ilan edilerek açık bir şekilde ihalesi yapılıyor. Bu ihaleye sadece Gümüşhane'den değil Türkiye'nin her tarafından istekliler katılabilir. Kiralayan esas anlamda değil ama dekoratif anlamda bazı değişiklikler yapabilir şartını da koyuyoruz. Bu da idarenin iznine tabi olacak. İdare olarak Atatürk Kültür Merkezi'nin günlük değil de total yapılmasını istiyoruz. Kira süresini de 15 yıl olarak belirliyoruz."

Vali Mayda, Atatürk Kültür Merkezi'nin herhangi bir kişiye kiraya verilmiş durumda olmadığını kaydererek, "Bunu açıklıkla vurguluyorum. Heyetimizin hazırladığı raporu daha yeni aldım. Kiraya verilmesi uygun mudur, değil midir, verilmesi gerekiyorsa hangi şartlarda kiraya verilmeli, bunlar belirlendi. Biz, Atatürk Kültür Merkezi'nin adı değiştirilmeden kiraya verilsin, kullanım amacı dışında da herhangi bir şekilde kullanılmasın görüşündeyiz. Atatürk Kültür Merkezi'nin kiraya verilmesi konusunda olgu ve algı farklı tezahür ediyor. Bugün yaptığımız bu toplantı da olgu ve algı farkını kaldırmaktı" dedi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Cahit Karatepe Ekrem Akdoğan Yusuf Mayda Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title