Haberler

Atatürk Kent Meydanı'nın İhalesine Fesat Davasında Tüm Sanıklara Berat

Aydın'da belediye tarafından yaptırılan Atatürk Kent Meydanı'nın ihalesine fesat karıştırdıkları iddiasıyla yargılanan, aralarında belediye çalışanlarının da bulunduğu 11 kişinin beraatlerine karar verildi.

Aydın'da belediye tarafından yaptırılan Atatürk Kent Meydanı'nın ihalesine fesat karıştırdıkları iddiasıyla yargılanan, aralarında belediye çalışanlarının da bulunduğu 11 kişinin beraatlerine karar verildi.

Aydın Atatürk Kent Meydanı'nın ihalesine fesat karıştırıldığı iddiasıyla belediyesi çalışanlarının da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında geçen yıl Aydın 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede sanıklar hakkında ihaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanmak suçlarından 5 yıl 6 ay ile 14 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi. Mahkeme, ifadelerinde haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen sanıklar M.İ., Ö.K., G.Ç., A.Ş., F.G., S.E., S.Y., S.Ş., S.Ö., C.S. ve L.A.'nın bugün görülen duruşmada beraatlerine karar verdi.

Mahkemenin verdiği kararı yorumlayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Birileri sürekli türlü iftiralarla, senaryosu baştan yazılmış kumpaslarla Aydın'a yapacağımız hizmetleri engellemeye çalışıyor. Başlatılan iftira kampanyası ile ne vicdan, ne basın etiği, hiçbir ahlaki değer bırakmadılar. Belki yargının kararını gördükten sonra birileri iftira ve kumpaslarından biraz da olsa utanırlar. Biz, Türk yargısına güveniyoruz, güvenmeye de devam edeceğiz" dedi.

Başkan Çerçioğlu, mahkeme kararı ile beraat eden Aydın Büyükşehir Belediyesi personeli ve suçlanan diğer kişilerin kararın ardından özellikle basın ayağı ile yürütülen karalama kampanyasına karşı kapsamlı bir maddi ve manevi tazminat ve ceza davaları açmaya hazırlandıklarını da söyledi.

- Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Özlem Çerçioğlu Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title