Haberler

Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısına Tepkiler

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Kani Beko, Türkiye'nin katliamlar ülkesi olmasını önlemek için herkesin "artık yeter" demesi gerektiğini bildirdi.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Kani Beko, Türkiye'nin katliamlar ülkesi olmasını önlemek için herkesin "artık yeter" demesi gerektiğini bildirdi.

Beko, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, son 1 yılda 17 bombalı saldırıda 294 kişinin hayatını kaybettiğine işaret etti.

Hükümetin siyasi sorumluluk üstlenmediğini savunan Beko, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ortadoğuda ısrarla sürdürülen yanlış politikalar sonucu bugün bizim topraklarımızda da can güvenliği ortadan kalkmıştır. Bu ülkenin yurttaşlarına 'çalışırken ölmek, savaşta ölmek, katliamlarda ölmek' seçenekleri dayatılırken biz bu meseleyi artık büyütmeliyiz! Ülkemiz bir katliamlar ülkesi haline gelmişse, 'bana dokunmayan yılan bin yaşasın' deme lüksümüz yoktur. Ülkemizin katliamları ülkesi olmasını önlemek için hep beraber 'artık yeter' demeliyiz."

-" Bu menfur saldırıyı lanetliyoruz"

Türkiye Otelciler Birliği'nden (TÜROB) yapılan açıklamada ise Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısının ve kayıpların büyük üzüntüsünün yaşandığı belirtildi.

Türkiye'nin birliği ve istikrarını doğrudan hedef alan, kaos ortamı yaratmanın yanında, vatandaşlara derin güvenlik endişesi oluşturan bu tür menfur eylemlerin önüne geçilmesi için yetkili kurumların önlemlerini yoğunlaştırmalarının ivedilikle beklendiği vurgulanan açıklamada, "Tüm dünya vatandaşlarını hedef alan, insanlığa karşı düzenlenmiş bu menfur saldırıyı lanetliyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, ailelerinin acılarını paylaşıyoruz." ifadelerine yer verildi.

"Terör tüm dünya vatandaşlarını hedef aldı"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da yaptığı yazılı açıklamasında, "Terörün dil,din, ırk tanımadığını bir kez daha yaşadık. Saldırı yalnızca Türkiye'yi ve Türk vatandaşlarını değil, tüm insanlığı, tüm dünya vatandaşlarını hedef aldı." dedi.

Ulusoy, terörün dünyayı tehdit ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Görüyoruz ki artık yalnızca Türkiye değil dünya da barış ve huzura muhtaç. Masum insanları hedef alan ve sınır tanımaz cinnete dönüşen insanlık dışı bu saldırıların sona ermesi için uluslararası düzeyde iş birliği yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bu inançla yalnızda ülkemizde değil dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın terörü şiddetle kınıyor, bu kalleşçe saldırıları lanetliyoruz. Terör saldırılarında tüm hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz."

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek de hain terör saldırısı sebebiyle büyük acı yaşadıklarını belirterek, "Hedef gözetmeksizin, insanlığa sığmayacak şekilde, ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef alan bu hain saldırıyı kınıyor, terörü tüm kalbimizle lanetliyoruz. Genç yaşlı, kadın erkek gözetmeksizin masum insanlarımızı yitirdiğimiz saldırıda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kani Beko ulusoy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title