Haberler

Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısına Tepkiler

Kuveyt, Tunus ve Irak'ın yanı sıra Suriye İhvanı Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınadı.

Kuveyt, Tunus ve Irak'ın yanı sıra Suriye İhvanı Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınadı.

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'nın haberine göre, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği telgrafta saldırıyı kınayarak başsağlığı dileklerini iletti.

"Bütün dinler ve insanlık tarafından reddedilen, masumları, dost ülkenin refah ve güvenliğini hedef alan menfur saldırıyı kınadığını" belirten Emir Sabah, ülkesinin terörün her türlüsüyle mücadelede uluslararası toplumun ve Türkiye'nin yanında olduğunu kaydetti.

Tunus'tan dayanışma mesajı

Tunus Dışişleri Bakanlığı da Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısını kınayarak terörle mücadelede Türkiye ile dayanışma mesajı verdi.

Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "Tunus, bu korkakça saldırıyı en derin şekilde kınamakta, Türkiye Cumhurbaşkanı, hükümeti ve halkına en içten taziyelerini sunmaktadır." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada yaralılara acil şifa dilenirken Tunus'un "terörün kökünün kurutulması için ortaya konan çabada Türkiye ile dayanışma halinde olacağı" vurgulandı.

Irak'tan teröre karşı iş birliği vurgusu

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Cemal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk Havalimanı gibi sivillerin yoğun olduğu yerleri hedef alan menfur saldırıların, terör tehlikesinin ulaştığı boyutların göstergesi olduğunu söyledi.

Teröre karşı uluslararası ve bölgesel iş birliğinin önemine işaret eden Cemal, Irak'ın terörle mücadelenin daha fazla koordinasyon ve istihbarat paylaşımıyla mümkün olduğu yönündeki duruşunu koruduğunu aktardı.

Vataniyye Koalisyonu lideri ve eski Başbakan İyad Allavi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Allavi'nin mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen ve sivil vatandaşların hayatına kasteden terör saldırısını kelimenin tam manasıyla kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Allah, sizi (Erdoğan) ve kardeş Türk halkını her türlü kötülükten korusun."

Türkiye'nin güvenliğini hedef alan her türlü girişimi reddettiklerini ifade eden Allavi, Türk halkı ve hükümetiyle dayanışma içinde olduklarını vurguladı.

Suriye İhvanı saldırıyı kınadı

Suriye'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) da saldırıyı kınayan bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Kirli eller, özgür vicdanları, güçsüz insanları ve zorbaların yönettiği ülkelerindeki cehennemden kaçanları bağrına basan Türkiye'nin güvenliğine uzandı. Bu zorbalar Türkiye ve bölgenin güven ve istikrarına kastedilmesinde zan altındadır. Bu alçakça saldırıyı kınıyor, uluslararası toplumu bölge halklarının devrimi ve devrimi destekleyenler aleyhine iş birliği yapmaktan sorumlu tutuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Filistin Yasama Meclisi'ndeki Hamas'a bağlı "Değişim ve Islah" grubu da yaptığı açıklamada saldırı kınayarak Türkiye hükümeti ve halkına başsağlığı diledi.

Grubun açıklamasında "Saldırıyla Türkiye'den Suriye ve Filistin'de mazlumdan yana sergilediği duruşun intikamı alınmak istenmiş ve Türkiye'nin İslam aleminin gelişiminde yürüttüğü liderliğin zayıflatılması hedeflenmiştir." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Kuveyt Tunus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title