Haberler

Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, GTO Meclis Başkanı Ali Yener ve Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısını kınadı.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu, yayımladığı mesajda, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısını kınayarak canlı bomba eyleminde çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesi ve yaralanmasından derin üzüntü duyduklarını ifade etti.

Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Konukoğlu, dünyanın en işlek havalimanlarından biri olan İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen saldırının terörün temel hedefinin katliam ve masum insanları öldürmek olduğunu bir kez daha ortaya koyduğuna işaret etti.

Konukoğlu, menfur saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarının acılarını paylaştığını belirterek, şunları kaydetti:

"'Eli kanlı terörün dili, dini, ırkı yoktur. Küresel bir boyut kazanan terör, bütün insanlığın geleceğini tehdit etmektedir. Dünyada tüm ülkeler teröre karşı ortak ve net bir tavır ortaya koymalı, terör örgütlerine karşı kararlı bir mücadele yürütmelidir. Türk milleti olarak; birlik beraberliğimizi, huzurumuzu ve istikrarımızı hedef alan teröre karşı güçlü duruşumuzu sürdüreceğiz. İnsanlıktan nasibini almamış, vicdanı duygudan yoksun kişiler tarafından gerçekleştirilen İstanbul'daki saldırıyı bir kez daha lanetlerken, hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimi sunar, milletimize başsağlığı dilerim."

GTO Başkanı Bartık da mesajında, masum insanları hedef alan alçak saldırıyı lanetledi.

Karanlık ellerin ülkede huzur istemediğini belirten Bartık, son bir yılda artarak devam eden terör olaylarının hedefinin masum insanlar olduğunu ifade etti. Bartık, şöyle devam etti:

"Kandan, kaostan ve kargaşadan beslenen hainler, mübarek zaman dilimlerini yok sayıyor. En geri kabile toplulukları dahi kutsal aylarda savaşmayı bırakır, ateşkes ilan eder. Bu hainlerin öyle bir derdi yok, çoluk çocuk, genç yaşlı demeden saldırıyor, kan dökmeye devam ediyorlar. Coğrafyamız zor bir süreçten geçiyor. Art arda gerçekleştirilen saldırılarda insanlarımız hayatını kaybediyor. Atatürk Havalimanı'ndaki hain saldırıyla bir kez daha kanlı yüzünü gösteren terör, ülkemizin huzurunu hedef aldı. Ülkede huzursuzluk tayin etmek isteyen hainler bunun için hedef gözetmeksizin saldırıyor, saldırmaya devam ediyor. Şu da unutulmamalıdır ki Türkiye büyük bir ülke, bu zor günleri elbirliğiyle beraberce atlatmasını bilir. Acımız büyük, bu acıyı dindirmek, yaraları sarmak da devletimizin en büyük görevidir."

Günün bir ve beraber olma günü olduğunun altını çizen Bartık, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara da şifa diledi.

GTO Meclis Başkanı Ali Yener de bu saldırının ülkenin birlik ve beraberliğine yapıldığını belirtti.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Yener, "Ülkenin huzuruna yönelik gerçekleştirilen bu saldırıyı lanetliyorum. Terörden ve kargaşadan medet umanlar bu eylemlerle bir yere varamayacaktır. Vatandaşlarımız da sağduyulu davranarak kaos ortamından faydalanmak isteyenlere fırsat vermemelidir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin hedef alınmak istendiğini vurgulayan Yener, tek yumruk olup birlikteliğin daha da artırması gerektiğini kaydetti.

Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt ise mesajında, kalleş terör saldırısının insanlık adına utanç verici bir eylem olduğunu ifade ederek, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen bu hain saldırının masum insanların canı, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bir kez daha hedef aldığını kaydetti.

Ramazan ayında meydana gelen bu saldırının terörün, inanç dahil hiçbir değer gözetmeksizin, kurbanları arasında ayrım yapmaksızın hareket ettiğini gösterdiğine işaret eden Özyurt, "Bu saldırı, terör örgütlerinin, masum sivilleri hedef alan karanlık yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Yüreklerimizi acıtan ve bu alçaklığı yapanları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

Türk milleti her zamanki gibi terör karşısında dik duruşunu asla bozmayacak ve hainlere asla boyun eğmeyecektir." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Gaziantep Ticaret Odası Adil Sani Konukoğlu Mehmet Özyurt Ali Yener Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title