Haberler

Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısı

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında başından vurularak ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Bakırköy Doktor Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybeden Yasin Öçal (25), memleketi Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Öcal'ın Türk bayrağı örtülü cenazesi, yakınları tarafından İstanbul Adli Tıp Kurumundan alınarak karayoluyla, Gökdere köyündeki evine getirildi. Baba evinde helallik alınması sırasında, Öçal'ın 4 aylık hamile olan eşi Gül ve annesi Gülsüm Öçal, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Helallik alınmasının ardından Öçal'ın cenazesi, İlçe Müftüsü Faruk Latifoğlu tarafından kılınan cenaze namazının ardından, köy mezarlığında 2 yıl önce vefat eden babasının yanında toprağa verildi.

Cenaze törenine, Öçal'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Vali Yardımcısı Adnan Daldal, Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, Öçal'ın mesai arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Emekli olan babasının yerine işe başlamış

Öçal'ın cenaze namazına katılan mesai arkadaşı Tuncay Hamamcı, "Daha önce de babası ile çalışıyorduk. Babası emekli olunca Yasin babasının yerine işe başlamıştı. Yasin geçen yıl askere gitti ve geldikten sonra da evlendi. Patlamanın olduğu gün o alt kattaydı, ben üst kattaydım. İftarı yaptıktan sonra mescide namaz kılmaya gittim. Namaz kılmaya başladığımda patlamalar meydana geldi. Yasin de patlama olmadan önce teröristler tarafından açılan ateşle başından vurulmuş. İki gündür yoğun bakımdaydı. Dün şehit oldu, başımız sağ olsun." dedi.

Mesai arkadaşı Mustafa Soy ise Yasin Öçal ile çok yakın arkadaş olduğunu kaydederek, "Kardeşimiz o saldırıda şehit düştü, dayanmak çok zor." ifadelerini kullandı.

Emekli olan babası Salim Öçal'ın yerine işe başlayan Yasin Öçal'ın, 5 yıldır bagaj görevlisi olarak çalıştığı, 10 ay önce evlendiği ve 6 ay sonra da baba olmaya hazırlandığı öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Suphi Daştan Akdağmadeni Gökdere Politika Güncel Haberler

title