Haberler

Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısı

BİŞKEK/TİFLİS (AA) – Türkiye'nin Bişkek ve Tiflis büyükelçiliklerinde Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler anısına taziye defterleri açıldı.

BİŞKEK/TİFLİS (AA) – Türkiye'nin Bişkek ve Tiflis büyükelçiliklerinde Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler anısına taziye defterleri açıldı.

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliğine gelişinde Geçici Maslahatgüzarı Çağatay Yıldırım tarafından karşılandı. Abdıldayev, Yıldırım ile bir süre konuştuktan sonra terör saldırısında hayatını kaybedenler için açılan taziye defterini imzaladı.

Taziye defterini imzalayanlar arasında bulunan Kırgızistan Türkiye Meclis Dostluk Grubu Başkanı Damirbek Asılbekuulu, terör saldırısıyla ilgili üzüntülerini dile getirerek, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Asılbekuulu, Kırgızistan'ın Türkiye'nin yanında olduğunu söyledi.

Rusya'nın Bişkek Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Aleksey Mzareulov, Almanya Büyükelçisi Dr. Peter Rudolf Scholz ve Bişkek'teki diğer yabancı ülkelerin büyükelçileri de taziye defterine duygularını aktardı.

Kırgızistan'da yaşayan Türk toplulukları dernekleri, iş dünyası temsilcileri, gazeteciler, siyasetçiler Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Yönetimi ve öğrenci konseyi üyeleri de büyükelçiliği ziyaret ederek, taziyelerini iletti.

Taziye defterinin 1 Temmuz öğlen saatlerine kadar açık kalacağı belirtildi.

Gürcistan'dan taziyeler

Gürcistan Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze, Spor ve Gençlik Bakanı Tariel Kheşikaşvili, Altyapı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Nodar Javahkişvili, Kültür Bakanı Mikheil Giorgadze, Tarım Bakanı Otar Danelia, diğer bakanlar, milletvekilleri, muhalefet parti liderleri, büyükelçiler, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü'ye taziyelerini sunarak büyükelçilik binasında açılan taziye defterini imzaladı.

Gürcistan Genelkurmay Başkanı Vakhtang Kapanadze, deftere "Gürcistan halkı Türk halkının yanında. Silahlı Kuvvetler ve kendi adıma Türk halkına başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Bu korkunç saldırı yalnız Türk halkına değil tüm dünyaya yönelik bir eylemdi" diye yazdı.

Öte yandan, düzenlediği haftalık bakanlar kurulu toplantısından önce açıklama yapan Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili İstanbul'da Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı sonucunda hayatını kaybedenler ve yaralılar için Türkiye hükümeti ve Türk halkına bir kez daha başsağlığı dilediğini ifade etti.

Kvirikaşvili, ülkeler arasında işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Kırgızistan Gürcistan Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title