Haberler

Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısı

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının ardından, ABD'deki bazı havalimanlarında güvenlik tedbirleri artırıldı.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, 41 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan sonra açıklama yayımlayarak, saldırıya ilişkin gelişmelerin yakından takip edildiğini, Bakan Jeh Johnson'ın ülke genelinde "uygun şekilde hareket edilmesi çabalarını yönettiği" bildirildi.

Ülke genelindeki birçok havalimanında da güvenlik önlemleri artırıldı. Havalimanı yetkilileri, terminal binalarının içinde ve dışında yanında özel eğitimli köpekler de bulunduran polis ekiplerinin sayılarını artırdı.

New York ve New Jersey Liman İdaresi de New York'taki John F. Kennedy ve LaGuardia havalimanlarında, ayrıca New Jersey'deki Newark Havalimanı'nda ek güvenlik görevlilerinin devriye gezeceğini bildirdi.

Miami Uluslararası Havalimanı yetkilileri ise terminal binası içinde polis sayısının artırıldığını, bina dışında da şüpheli araçlara yönelik devriye gezen polis ekipleri bulunduğunu duyurdu.

Los Angeles Uluslararası Havalimanı, hem İstanbul saldırısı hem de ABD'de yaklaşan 4 Temmuz tatil döneminde artacak yoğunluk göz önünde bulundurularak, ek güvenlik önlemleri alındığını bildirdi.

Başkent Washington'daki Ronald Reagan Ulusal Havalimanı ve Dulles Uluslararası Havalimanı'ndan yapılan açıklamada ise görünen ve görünmeyen önlemler sayesinde iki havalimanında da güçlü güvenlik altyapısı bulunduğu, güvenlik konusunda yeni durumlar göz önünde bulundurularak, sürekli güncellemeler ve iyileştirmeler yapıldığı ifade edildi.

Kaynak: AA / Güncel

New Jersey New York Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title