Haberler

Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Müslümanlık adına Müslümanları gözünü kırpmadan katledenleri oturup düşünmemiz lazım. Ondan sonrada bu işin asıl amacının neler olduğunu çok daha rahat görebiliriz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Müslümanlık adına Müslümanları gözünü kırpmadan katledenleri oturup düşünmemiz lazım. Ondan sonrada bu işin asıl amacının neler olduğunu çok daha rahat görebiliriz." dedi.

Anadolu Ajansı (AA) Sakarya Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Dişli, burada yaptığı açıklamada, terörün uluslararası bir cinayet sistemi olduğunu, dünyanın dün akşam tekrar gördüğünü söyledi.

Dişli, saldırıda her ne kadar teyit edilmediyse de DAEŞ şüphesinin olduğunu belirterek, "Müslüman kardeşlerine en kutsal günlerde böyle bir eylemi yapıyorsa bunun üzerine daha fazla konuşmak anlamsız." diye konuştu.

78 milyonun, içerideki ve dışarıdaki teröristlere karşı kenetlenerek bunların üstesinden geleceğini dile getiren Dişli, bu iş bitene kadar, bu mücadelenin süreceğini kaydetti.

Dişli, PKK'ya yönelik operasyonlarda güvenlik güçlerinin büyük bir azimle sivil vatandaşlara asgari ölçüde zarar verecek şekilde ama onların da çok büyük desteğini alarak bu mücadeleyi sonlandırma gayreti içinde olduklarını belirterek, "İşin sonuna doğru yaklaşıyoruz. İçeride mücadelede başarılı olma eğilimi verince dış terör örgütleri konsantrasyonumuzu bozuyor. Bu işin bir İslam boyutu var Müslümanlar için en kutsal aylarda tamamen sivil insanlara yönelik bu cinayeti dünya zaten lanetliyor. Dün gece tüm insanlarımız lanetledi." şeklinde konuştu.

Bu saldırının bir başka boyutunun da ekonomik olduğunu vurgulayan Dişli, daha önce gerek İstanbul gerek Ankara'daki saldırıların temel hedefinin turizm olduğunu vurguladı.

Bunun da bir boyutunun Türkiye ekonomisine zarar vermek olduğunu aktaran Dişli, "Çünkü Türk ekonomisi 2008'den beri duran Amerika ve Avrupa ekonomilerine rağmen bütün bölgelerde pazarlarını kaybetmesine rağmen mucizeler yarattı. İşte Türkiye'nin bu büyümesine, gelişmesine en azından turizm gelirlerine yönelik de bir atak. Önemli olan bu maşaların İslam, Müslümanlık adına Müslümanları gözünü kırpmadan katledenleri oturup düşünmemiz lazım. Ondan sonra da bu işin asıl amacının neler olduğunu çok daha rahat görebiliriz." ifadelerini kullandı.

Dişli, Türkiye'nin birleşip kenetleneceğini, İslam dünyasının da aslında Türkiye üzerinde oynanan oyundan ders çıkarması gerektiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bölgedeki masum Müslümanların gözü Türkiye'de. Türkiye'nin gelişmesi, iyi olması onların da iyi olması iyi hissetmesini sağlıyor onun için onların da gözü burada ve bunu hep birlikte lanetlemeyi sürdürmemiz lazım. Tabii ki devletimiz ulusal yas ilan etti ama bu ölenlerimize, sivillerimize saygının bir gereğidir. başımız dik olarak, kenetlenerek, hep birlikte hareket ederek bu mücadeleyi sürdüreceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title