Haberler

Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Atatürk Havalimanı'ndaki hain saldırının terörün tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu bir kez daha ortaya çıkardığını belirterek, dünyanın bütün devletlerinin terör belasına karşı ortak tavır alması kararlılıkla mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Atatürk Havalimanı'ndaki hain saldırının terörün tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu bir kez daha ortaya çıkardığını belirterek, dünyanın bütün devletlerinin terör belasına karşı ortak tavır alması kararlılıkla mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

Burkay, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin, bulunduğu coğrafyada istikrarı sağlamak adına önemli adımları attığı dönemde yeni bir terör saldırısına maruz kaldığına dikkati çekti.

Şer odaklarının ramazan ayında da boş durmadığını ve kirli emelleri için Atatürk Havalimanı'nda alçakça bir eylem gerçekleştirdiğini belirten Burkay, "Bu hain saldırıyla birlikte terörün sadece ülkemizin değil, tüm insanlığın ortak sorunu olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Terör belasından kurtulmanın yolu tüm dünya devletlerinin alacağı ortak tavır ve kararlı mücadeledir. Hiçbir vicdana sığmayan bu hain saldırı, terörün tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Tüm dünya devletleri terör belasına karşı ortak bir tavır almalı ve kararlılıkla mücadele etmeli. Asla amacına ulaşamayacak bu hain saldırılara karşı devletimizin yürüttüğü mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Toplumsal huzurumuzu ve kardeşliğimizi hedef alan insanlık dışı terör saldırılarını bir kez daha lanetliyorum. Asırlardır barış ve huzurun hüküm sürdüğü bu topraklarda kimsenin birlik ve beraberliğimizi bozmasına izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Burkay, terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Baylan

Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan da saldırıyı kınadı.

Baylan, eli kanlı terör çetelerinin, gerçekleştirdikleri hain saldırı ile bu kez Atatürk Havalimanı'nı kana buladığını, geniş çaplı etki yapması amaçlandığı belli olan bu alçak saldırı neticesinde yine masum insanların yaşamını yitirdiğini vurguladı.

Saldırıdan son derece üzüntü duyduklarına değinen Baylan, "Huzur ve barış kelimelerinin çok daha fazla anlam kazandığı, metanet sınırlarının zorlandığı günlerden geçiyoruz. Bununla birlikte ülkede kaos ve güvensizlik ortamı oluşturmak isteyenlere fırsat vermemek adına, birlik ve beraberlik duygularımızı elden bırakmamak gerektiğini düşünüyoruz. Bu vesile ile şiddettin her türlüsünü bir kez daha lanetliyor, bu saldırıda ve ülkemizin yakın tarihindeki diğer saldırılarda parmağı olan tüm karanlık odakların bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini diliyoruz." ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Gürses

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses, saldırı nedeniyle acılarının çok büyük olduğunu belirtti.

Atatürk Havalimanı'nın, Türkiye'nin en önemli noktalarından biri olduğunu anımsatan Gürses, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hedef gözetmeksizin masum insanları katledenleri ve kelimelerin arkasına saklanarak onlara mazeret bulmaya çalışanları kınamak artık bir anlam taşımıyor, onlara acımak lazım. Terörün bir amacı da korkutmak ve yıldırmaktır ama biz acımıza rağmen korkmayacağız ve yılmayacağız. Dış politikada atılan önemli adımların arkasından yaşanan bu hain saldırıların tesadüf olmadığı apaçık ortadadır. İsrail'le anlaşmanın yapıldığı, Rusya ile normalleşme sürecinin başladığı ve umutların artığı bir dönemde yapılan saldırılarla ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak isteyenler, atılan olumlu adımları sindirememiş ve masumları katletmiştir. Bu yaşananlar göstermektedir ki dış politikada dostlarını artırıp düşmanlarını azaltma politikasını başarıyla sürdüren Türkiye'nin cephe daraltmaya daha fazla devam etmesi doğru bir hareket olacaktır. Hep söylediğimiz gibi terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Bu ve benzer saldırılar karşısında her zaman olduğu gibi şimdi de dimdik ayakta duracağımıza olan inancımızı bir kez daha tekrarlıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun."

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Burkay Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title