Haberler

Atatürk Havalimanı'nda 3 Canlı Bomba Önce Ateş Açtı, Sonra Peş Peşe Kendini Patlattı

Güncelleme:

Atatürk Havalimanı'na giren ilk terörist ilk güvenlik noktasından geçemedi, ateş açtı. Polisin vurduğu terörist kendini patlattı. 2. ve 3. terörist de arka arkaya harekete geçti.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen terör saldırısı sonucu 32 vatandaşımız hayatını kaybetti. Al Jazeera'ye konuşan güvenlik kaynakları, 3 canlı bombayla Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen saldırının nasıl düzenlendiğini anlattı.

İLK GÜVENLİK NOKTASINDAN ATEŞ AÇTI

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre ilk saldırgan dış hatlar terminalinin ana giriş kapısından içeri girdi. Burası alandaki ilk güvenlik noktası. Bu noktada X ray cihazına yakalanmadan daha ileri geçemeyeceğini bilen saldırganlar üzerindeki uzun namlulu silahla bu noktada etrafa ateş etmeye başladı.

POLİS MEMURU VURDU, KENDİNİ PATLATTI

Arama bölgesinin vatandaşlarla dolu olması nedeniyle polis saldırgana müdahalede zorlandı. Ateş ederek içeriye doğru ilerleyen saldırganın, içeri ilerleyişini havalimanında görevli bir polis memuru engelledi. Polis memuru vatandaşlara ateş eden saldırganı vurdu. Yaralanıp yere düşün saldırgan üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi.


İKİNCİ TERÖRİST, İLK SALDIRGAN ÖLÜNCE ÜZERİNDEKİ BOMBAYI PATLATTI

İlk saldırganın daha fazla ilerleyememesinin ardından ikinci saldırgan harekete geçti. Ancak ikinci saldırgan da içeriye doğru ilerleyemedi. X- Ray cihazının önündeki bölgede ateş etmeye başlayan saldırgan, ilk saldırganın vurulmasının hemen ardından üzerindeki bombayı patlattı.


ÜÇÜNCÜ TERÖRİST, ARAÇ BEKLEYEN VATANDAŞLARA ATEŞ AÇTI SONRA KENDİNİ PATLATTI

Üçüncü saldırı ise alandan çıkan vatandaşların kendilerini bekleyen araçlarına veya taksilere bindiği noktada gerçekleştirildi. Üçüncü saldırgan önce sağa sola ateş etmeye başladı. Çevredeki polisler ile çatışmaya girdikten bir süre sonra da üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi.


HAVALİMANI KAPATILDI

Saldırının ardından Adalet Bakanı Bozdağ, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ilk bulgulara göre saldırının hangi terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğinin bilindiğini ancak bilgilerin teyide muhtaç olduğunu açıkladı.

Havalimanına girişlere izin verilmedi. Havalimanına giden yollar araç trafiğine kapatıldı. Havalimanına, yalnızca polis ve sağlık ekipleri ile görevlilerin girişine izin verildi. Metro seferleri de Yenibosna istasyonuna kadar yapılabildi. Yakınlarına ulaşmaya çalışanlar nedeniyle, yollar kilitlendi.


Sağlık ekipleri, havalimanındaki yaralıları hastaneye kaldırırken, olay yerine özel harekât ve bomba imha ekibi sevk edildi. Yaralıların kaldırıldığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile çevredeki diğer hastanelerde, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Polis helikopteri de havalimanı üzerinde uçuş yaptı.

ŞOK GÖRÜNTÜLER

İlk terör saldırısından çok kısa süre sonra kaydedilen görüntülerde yaralandıkları için ya da şok geçirdikleri için yerde yatanlar görüldü. Çevredekilerin yardım için bu kişilerin yanına koştuğu sırada bir patlama sesi daha duyuluyor. Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının en kritik görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.


''TÜM İNSANLIK EL ELE VERMELİYİZ''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yayınladı: "Terör örgütleri için İstanbul ile Londra'nın, Ankara ile Berlin'in, İzmir ile Şikago'nun, Antalya ile Roma'nın bir farkı yoktur. Şayet, tüm devletler, tüm insanlık olarak el ele verip terör örgütlerine karşı ortak mücadele yürütmezsek, bugün aklımıza getirmekten dahi korktuğumuz ihtimallerin hepsi de birer birer gerçekleşecektir. Atatürk Havalimanı saldırısının, Batı ülkeleri başta olmak üzere, tüm dünyada terör örgütlerine karşı verilecek ortak mücadele için bir milat, bir dönüm noktası olmasını temenni ediyorum."

DÜNYADAN TAZİYE VE KINAMA MESAJLARI

Atatürk Havalimanı'ndaki patlama haberinin ardından kısa zamanda dünyadan taziye ve kınama mesajları geldi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Barack Obama'nın saldırıyla ilgili bilgilendirildiği belirtildi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Hâlâ ne olduğunu ve kim tarafından yapıldığını araştırıyoruz. Karşımıza çıkan ilk zorluk, terörün aktörleri ile yüzleşmektir" dedi.


Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, "Türkiye'de art arda düzenlenen saldırılar ülkedeki durumu daha da zorlaştırıyor" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı kınıyorum. Kalbim, kurbanların aileleri, yaralananlar ve Türk halkıyla.

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini: Türkiye'de trajik bir terör saldırısı daha. AB, Türk halkının yanında. Dualarımız onlarla.

Belçika Başbakanı Charles Michel:"Dualarımız İstanbul'da havaalanındaki saldırılarda yaşamını yitiren kurbanlarla. Menfur saldırıyı kınıyoruz."

ABD'DEN UYARI GELMİŞTİ

ABD Dışişleri Bakanlığı, önceki gün Amerikan vatandaşlarının Türkiye'ye seyahat konusunda daha önce yayımladığı "dikkatli olun" uyarısını yinelemişti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, ABD vatandaşlarının terör örgütlerinin hedefi olduğu vurgulanarak, bu örgütlerin Avrupa'da alışveriş yerlerini, sivil havacılığı, ulaştırma sistemlerini, spor organizasyonlarını ve halka açık toplantıları hedef aldığı hatırlatıldı. Açıklamada, Amerikan vatandaşlarından Türkiye'deki seyahatleri sırasında dikkatli olmaları istendi.

Kaynak: AA / Güncel

Sadi Konuk Bakırköy Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

ali:

kusura bakmayin ama türkiyeyi terörist yerine cevirdiniz, hele bir türkce yayin yapan tvlere bakin sanal basina bakin 200 civarindaki tv den en az 180 tanesi ne oldugu belli olmayan isid sempatizani softalarla dolu. bazi kanallar ve ve yine sanal basin pkkpyd teröristleriylen veya sempatizanlarylan dolu, artik polisin ve askerin bunlarla basedemedigi anlasildi, devlet artik halki silahlandirip kendi kendilerini korumalarini serbet birakilmasi gerekir.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title