Haberler

Atatürk Havalimanı'nda Yine 'Drone' Vakası

Güncelleme:

Atatürk Havalimanı üzerinde 'drone' olarak adlandırılan kameralı helikopter ile çekim yapılmasının tespit edilmesinden sonra yeni bir 'drone' vakası daha yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde Atatürk Havalimanı üzerinde 'drone' olarak adlandırılan kameralı ve uzaktan kumandalı helikopter ile çekim yapılmasının tespit edilmesinden sonra yeni bir 'drone' vakası daha yaşandı.

Ataköy'de bulunan hobi bahçelerinden akşam saatlerinde uçurulduğu tespit edilen kameralı uzaktan kumandalı helikopter 'drone' bir süre Atatürk Havalimanı çevresinde uçuş yaptı. Nöbet kulübesindeki asker ve havalimanı çalışanları tarafından fark edilen hava aracının uçtuğu uyarısı üzerine Devlet Hava Meydanları İşletmesi harekete geçti. Yetkililer durumun Ataköy Polis Karakolu'na bildirdi ve olay yerine polis ekipleri gönderildi. Polis ekiplerinin Ataköy Hobi Bahçesi çevresinde yaptığı aramada hava aracını uçuran kişi ya da kişilere rastlamadı.

Havacılık kuralları gereği havalimanları üzerinde izinsiz uçuş yapmak yasak. Polislerin ve askeri personelin dahi izin alarak uçmak zorunda olduğu havalimanı üzerinde uçulmasının cezai müeyyidesi bulunuyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ataköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title