Haberler

Atatürk Havalimanı'nda Pist Bakım İçin Kapatıldı

* Yoğun yaz sezonuna gelmeden İstanbul Atatürk Havalimanı'nın Sefaköy-Florya yönündeki sağ pisti bakım ve onarım için kapatıldı.

* Yoğun yaz sezonuna gelmeden İstanbul Atatürk Havalimanı'nın Sefaköy-Florya yönündeki sağ pisti bakım ve onarım için kapatıldı.

DHMİ tarafından yapılan pist çalışmasının 70 günde tamamlanması bekleniyor.

3 bin metre uzunluğa sahip 35 sağ pisti bakım ve onarım çalışmaları için 70 günlüğüne kapatılırken DHMİ yetkilileri inşaatın hava trafiğine herhangi bir şekilde olumsuz olarak yansımayacağını bildirdi.

Haber-Kamera: Murat ÇAKIR -İSTANBUL DHA

Türkiye'nin sivil havacılığının yükünü taşıyan Atatürk Havalimanı'nın pist ve apron bölgelerinin zaman zaman kapatılarak bakım ve onarımı sağlanıyor. Yaz sezonuyla birlekte artacak uçuş trafiği öncesi Sefaköy-Florya yönündeki 35 sağ pisti bozulma ve aşınmaların giderilmesi için kapatıldı. 35 sağ pistinin yanında bulunan 35 sol pisti kalkışlar için kullanılıyor. Ataköy-Florya istikametinde olan 05-23 numaralı piste de inişler gerçekleştiriliyor. Bu arada kapatılmadan önce havayolu şirketlerinin mağdur olmaması için yetkililerin tüm önlemleri aldığı ifade edildi. Pistin kapalı olması da pilotlara bir NOTAM ile bildirildi. NOTAM olarak adlandırılan havacıları bilgilendirme notunda, inşaat çalışmaları nedeniyle pistin 6 Nisan-17 Haziran arasında kapalı olacağı bilgisi verildi. Pistin kapalı olduğu tarihler arasında Atatürk Havalimanı'nda iniş ve kalkışlar yine Sefaköy-Florya yönündeki 17-35 sol ve Ataköy-Florya yönündeki 05-23 pistinden yapılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Sefaköy Ataköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title