Haberler

Atatürk Havalimanı'nda can verenlerin kimlikleri açıklandı

Güncelleme:

Atatürk Havalimanı'nda can verenlerin kimlikleri açıklandı. 18 vatandaşımızın cenazesi ailelerine teslim edildi. Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısında 36 kişi hayatını kaybetti; yüzlerce vatandaşımız da yaralandı. Adli Tıp Kurumuna kaldırılan cenazelerin kimlik tespit çalışmaları ise devam ediyor.

Havalimanı saldırısında ölenlerin kimlikleri açıklandı. Terör saldırısının ardından Adli Tıp Kurumu önündeki acı bekleyiş sürüyor. Şu ana kadar 27 kişinin kimliği tespit edildi; 18 cenaze ailelerine teslim edildi. İsimler de belli olmaya başladı. Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısında 36 kişi hayatını kaybetti; yüzlerce vatandaşımız da yaralandı. Adli Tıp Kurumuna kaldırılan cenazelerin kimlik tespit çalışmaları ise devam ediyor.

18 CENAZE AİLELERİNE TESLİM EDİLDİ

Adli Tıp Kurumu'nda işlemleri tamamlanan 18 cenaze ailelerine teslim edildi.

Atatürk Havalimanı'nda dün yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybeden 36 kişinin ve 3 teröristin cenazesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na getirildi. Gece boyu Adli Tıp Kurumu'nda yapılan kimlik tespiti ve otopsi çalışmalarının ardından 18 cenaze ailelerine teslim edildi. Diğer cenazelerin kimlik tespit çalışmaları sürüyor.

AİLELER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Adli Tıp Kurumu önünde cenazelerini almak için bekleyen cenaze yakınları da gözyaşlarını tutamıyor. Bazı cenaze yakınları ise sinir krizi geçirdi. Tedbir amaçlı Adli Tıp Kurumu önünde sağlık ekipleri bekletiliyor.

"ŞU MÜBAREK GÜNDE HERKESİN CANINI YAKTILAR"

Babasının naaşını almak için Adli Tıp Kurumu'na gelen Öznur Buzakçı da, yaşadığı acıyı anlattı. Babasıyla en son 2-3 gün önce görüştüklerini söyleyen Buzakçı, "Telefonu açmayınca direk Bakırköy Devlet Hastanesi'ne geldik. Bütün hastaneleri araştırdık hiçbir şekilde bir haber alamadık. En son umudumuz burasıydı. Buraya geldik, sabaha kadar bekledim. Burada olmasını istemiyordum ama buradan çıktı. Şu mübarek günde herkesin canını yaktılar. Binlerce insanın canı yandı." diye konuştu.

10 GÜN SONRA DÜĞÜNÜ OLACAKTI

Saldırıda hayatını kaybeden Yusuf Haznedaroğlu'nun 10 gün sonra evleneceği öğrenildi. Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen Haznedaroğlu'nun kayınvalidesi damadının havalimanında çalıştığını söyledi. Damadı Yusuf Haznedaroğlu'nu kaybeden kadın, "Bakırköy Devlet Hastanesi'nden buraya geldik. Önce ağır yaralı olarak getirmişler sonra kaybetmişiz. Bilebildiğimiz bu kadar. Şu anda camiye götüreceğiz. Mesai bitimi saatinde kapı önünde servis beklerken. Arkadaşları yaralı, kendisini de kaybettik. Mesaiye kalsalar çıkmayacaktı o çocuklar oraya. 10 gün sonra düğünü vardı ne yazık ki" şeklinde konuştu. Haznedaroğlu'nun cenazesinin yarın Büyükçekmece'de kılınacak cenaze namazından sonra defnedileceği öğrenildi.

CENAZELER GECE YARISI ADLİ TIP KURUMU'NA GELDİ

Öte yandan Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler Adli Tıp Kurumuna getiriliyor. Saat 01.30 itibari ile 4'ü kadın 26 kişinin cenazesi kuruma getirildi. Kimlik tespit çalışmaları da hızla sürüyor. 4 erkeğin kimlikleri tespit edildi.

KİMLİKLER BELLİ OLMAYA BAŞLADI

-Çağatay Çöl-Yer hizmeti görevlisi

-Sadık Petek (47)-Yer hizmeti görevlisi

-Mehmet Mert (30)-Yer hizmeti görevlisi

-Ethem Uzunsoy (43)-Yer hizmeti görevlisi

-Yusuf Haznedaroğlu - Havalimanı çalışanı

PATLAMADA YARALANANLARIN İSİM VE BİLGİLERİNE "184"TEN ULAŞILABİLECEK

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısında yaralananların ismi ve hangi Hastanede bulunduklarına ilişkin bilgilere sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'nin (SABİM) "184" numaralı hattından ulaşılabileceği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamada yaralananların isim ve hastane bilgisine "184" hattından ulaşılabilecek.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Sağlık Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Bakırköy Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title