Haberler

Atatürk Havalimanı'na Yıldırım Düştü

Güncelleme:

İstanbul'a akşam saatlerinde etkisi altına alan sağanak yağış Atatürk Havalimanı'nda da etkili oldu. Apronda görevli 2 personelin yakınına yıldırım düştü. Görevlilerden biri hastanelik oldu.

METREKAREYE 6 KİLOGRAM YAĞIŞ

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan ve saat 18.00 sıralarında şiddetini artıran sağanak yağış etkili oldu. Beyazıt bölgesinde yarım saat içinde metrekareye 6 kilogram yağış düştü. Yağış nedeniyle bazı vatandaşlar metro ve otobüs duraklarına sığındı. Bazıları ise başlarına poşet geçirerek yağmurdan korunmaya çalıştı. Fatih Vatan Caddesi üzerinde bir kadın yağmurun altında bebek arabasındaki çocuğuyla yolun karşısına geçerken zor anlar yaşadı. Yağış Taksim ve civarında da etkili oldu.

İstanbul'u akşam saatlerinde etkisi altına alan yoğun ve etkili yağış sırasında yıldırım düşmesi olayları da yaşandı. Ataköy ve çevresinde gözlenen yıldırımın düştüğü anlardan biri fotoğraf karelerine de yansıdı.

Hava Harp Okulu yakınındaki araziye o yıldırımlardan birinin düştüğü sırada Dr. Ender Gökçebay da fotoğraf makinasının deklanşörüne basıyordu. Art arda çektiği fotoğraf karelerinde, geniş ve parlak ışık, sonrasında o ışığın yerle temas ettiği noktadan yükselen alevler görülüyor.

METEOROLOJİ'DEN AÇIKLAMA

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "İstanbul radarından alınan görüntüler ve yapılan son değerlendirmelere göre, akşam saatlerinde (16.00 -24.00) İstanbul Avrupa Yakası'nda başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın zamanla etkisini artırarak il genelinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denilmişti.

İBB'DEN UYARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de akşam saatlerinde kenti etkisi altına alması beklenen şiddetli yağış konusunda vatandaşları uyarmıştı.

Belediyeden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre İstanbul bu akşam saatlerinden itibaren yaz yağmurlarının etkisi altına giriyor. Yağışların önce Avrupa Yakası'nda, gök gürültülü, sağanak ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Şiddetli yağış kısa sürede içinde tüm İstanbul'da etkili olacak. Yağmurun 15-20 dakikalık aralıklarla metrekareye ortalama 18-27 kg yağış bırakacağı tahmin ediliyor. Yaz yağmurların ani yağması nedeniyle bazı bölgelerde göllenme ve trafikte aksamalara neden olabilir. Meteorolojik ihbar doğrultusunda, AKOM, İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Atık Yönetim Müdürlüğü ekipleri hazır bekletiliyor."

TRAFİK KİLİT

Meteoroloji ve İBB'nin uyarıda bulunduğu kuvvetli yağış 18.00 sıralarında başlarken, İstanbul'da trafik çilesi de gecikmedi. Kent genelinde trafik durma noktasına geldi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Vatan Caddesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (39)

Erdoganci:

kesin bunu da erdogandan bilir kaz kafalilar

40
7
yanıtYanıtla
Özlem bayrakmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Hep tayyibin isleri bunlar dimi capulcular

31
11
yanıtYanıtla
XxlmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Hadi ateistler bunuda açıklayın:)))

24
2
yanıtYanıtla
Omer osman Mobil-IOS:

Bir ulkenin baskani hayin olursa yildirimda duser

7
18
yanıtYanıtla
SERAPP:

7 HAZİRANDA BÖYLE BİR ŞİMŞEK ÇAKTI HANGİ PARTİYDİ YA O ADINI UNUTTUM İKTİDARI KAYBETTİ . : ))

6
14
yanıtYanıtla
KÜRT:

DÜŞTÜ DÜŞÜYOR DÜŞTÜ DÜŞÜYOR:D:D:D

0
20
yanıtYanıtla
ve:

bunlar iyi günler, bu kara bulutlar akp ile devam edersek taş yağacak

7
11
yanıtYanıtla
..:

TOPBAŞ İSTİFA

7
11
yanıtYanıtla
egemobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Nerde rte.niye durdurmuyor şimşekleri.hemen istifa.üçüncü hava limanı projesini de durdurun.israf canım.

9
8
yanıtYanıtla
bismillahmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Yahu başınız ağrısa ak partiden biliyorsunuz bu kadarda hazımsız olmayın habere bakın yorumlara bakın kelalaka

12
4
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title