Haberler

Atatürk Halk Koşusu ve Yarı Maratonu

.Alanya ilçesinde yapılan yarı maraton yarışlarında erkeklerde Ahmet Arslan, bayanlarda ise Duygu Boyan birinci oldu.

.Alanya ilçesinde yapılan yarı maraton yarışlarında erkeklerde Ahmet Arslan, bayanlarda ise Duygu Boyan birinci oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonu, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şubesi ve Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen Alanya Atatürk Halk Koşusu ve Yarı Maratonu Atatürk Anıtı önünde 21 kilometrelik yarı maraton startı ile başladı.

Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak, Belediye Spor Müdürü Levent Uğur'un startını verdiği yarı maraton yarışlarına 35 sporcu, 2  kilometrelik halk koşusuna 45 sporcu ve 5  kilometrelik halk koşusuna 58 sporcu katıldı.

Yarı maraton erkekler kategorisinde Ahmet Arslan yarışı birinci tamamlarken Belay Getachew ikinci, Murat Kaya üçüncü oldu. Bayanlarda ise Duygu Boyan birinciliği, Svetlana Sepeliova ikinciliği, Olena Chernyak üçüncülüğü elde etti.

Organizasyonda, halk koşusu 5 kilometre yarışlarında da erkeklerde Fatih Yılmaz birinci olurken, ikinciliği Emre Altıntaş, üçüncülüğü ise Ahmet Küçükcömmen kazandı. Kadınlarda ise birinci Ayris Karadurmuş, ikinci Büşra Uslu, üçüncü de Sema Yılmaz oldu.

Halk koşusu 2 kilometre yarışlarını ise erkeklerde Furkan Volkan Baş birinci tamamlarken, ikinciliği Emre Sabur, üçüncülüğü Sedat Demirci elde etti. Bayanlarda Şerife Yağmur Çelik birinci, Ayşegül Sarıtaş ikinci, Burcu Karakaya üçüncü oldu.

Erkekler yarı maratonda birinci olan Ahmet Arslan, yarışa destek ve iyi bir antrenman olsun diye katıldığını söyledi. Arslan, memleketinde seyircilerin önünde koşmanın kendisi için ayrı bir heyecan olduğunu belirterek, "Antrenman amacıyla bu yarışlarda koşmam gerekiyordu. Omurilik felçlilerine kaynak yaratmak amacıyla geçen yıl dünyada 35 farklı lokasyonda düzenlenen "Wingsfor Life World Run" bu yıl ikinci kez Alanya'da düzenlenecek ve 50 ülkeden katılacaklarla aynı anda koşu olacak. Alanya'da böyle bir organizasyonun yapılmasında öncülük yaptığımdan dolayı ve bu etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Hasan Çavuşoğlu ise Alanya'da çok önemli bir etkinlik gerçekleştirdiklerini kaydetti. Türkiye Atletizm Federasyonu'nun onayıyla gerçekleştirilen etkinlikte bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Çavuşoğlu,"Bu işe vesile olanlara teşekkür ediyorum. Bu yarışı anlamlı ve amacına ulaşmış bir etkinlik olarak görüyorum" diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Hasan Çavuşoğlu Ahmet Arslan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title