Haberler

Atatürk'e Benzeyen Sanatçı Göksel Kaya Gözaltına Alındı

Güncelleme:

Atatürk'e benzerliği ile tanınan Göksal Kaya'nın tutuklandığı yönündeki haberler asılsız çıktı. Kaya'nın, 3 yıldır devam eden bir davanın duruşmasına katılmadığı için gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Atatürk'e benzerliği ile tanınan tiyatro ve sinema sanatçısı Göksal Kaya, hakkında çıkan tutuklandığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu söyledi. Devam eden bir dava nedeniyle ifadesine başvurulduğunu söyleyen Kaya, yapılan haberler nedeniyle de savcılığa suç duyurusunda bulundu. Göksek Kaya, ifadesini verdikten sonra bırakıldı.

DURUŞMAYA KATILMADIĞI İÇİN GÖZALTINA ALINDI

Nevşehir Avanos'ta 3 yıldır devam eden bir davanın duruşmasına katılmadığı gerekçesiyle hakkında arama kararı bulunan sinema ve tiyatro sanatçısı Göksal Kaya, Çanakkale'nin Eceabat İlçesi'nde kaldığı bir pansiyonda 25 Mart sabahı polis tarafından gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek ifadesi alınan Kaya, ardından Çanakkale Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Kaya, ifadesinin ardından aynı gün serbest bırakıldı.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bu gelişmelerin bazı basın yayın organlarında tutuklandı diye haber olarak yer alması üzerine Kaya, bu haberleri yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere bugün Çanakkale Adliyesi'ne geldi. Kaya, burada gazetecilere bir açıklama yaparak, hakkındaki iddiaları yalanladı. Hakkında, bir iftira nedeniyle Nevşehir Avanos'ta açılmış dava bulunduğunu ve bu duruşmaya katılmadığı için gözaltına alındığını belirten Göksal Kaya, şunları söyledi: "Ortada bir iftira var. Tabi bu beni son derece üzdü. Dostlarımın araması üzerine asılsız haberleri öğrendim ve oldukça üzüldüm. 'Haberin kaynağını bulayım' dedim. Çanakkale'deki bir yerel yayın organı haber yapmış buradan da ulusal basına yayılmış. Geçen 25 Mart Cumartesi günü Çanakkale'deydim. Cuma günü gelmiştim. Cumartesi günü otelde istirahattaydık. Saat 04.00 sıralarında polis geldi, ifade vermem gerektiğini söyledi. Cebren getirilmem talimatı gelmiş. Gittik, sabah Çanakkale Adliyesi'ne, ifademizi verdik. Serbest bırakıldım. Birileri yazmış 'FETÖ'den tutuklandı.' Diğerleri, 'Dolandırıcılıktan tutuklandı' demiş. Hatta, 'Cezaevine konuldu' diye bile olmuş. Şimdide 'cinsel tacizden' diye bir iddia var. Aslı olmayan bir şey.

20'Lİ YAŞLARDA BİR BAYAN FACEBOOK'TAN YAZIYOR

Bir sürü hayranım var. Herkes Facebook'tan yazıyor, mesajlar atıyor. Biz de mütevazı bir şekilde cevap vermek zorunda kalıyoruz. Ne bileyim, 'Burnu büyümüş, havalarda gibi düşünmesinler' diye cevap veriyoruz. 20 yaşlarında bir bayan Facebook'tan yazılar yazıyor. Daha sonra bunu farklı boyutlara çektiği için engelliyorum. Ondan sonra Facebook'ta numaram olduğu için telefon numarasından bana ulaşıyor. Hatta 20 yıllık kullandığım hattımı bile değiştirmek zorunda kaldım. Bundan dolayı Nevşehir'de bir davam vardı. Kendisinden davacıydım. O da benden davacı olmuştu. Bu davayla ilgili bir konu nedeniyle Çanakkale'de mahkemeye çıkma gereği duydum. Gelip, ifademi verdim. Serbest bırakıldım. İkinci duruşmamız 25 Eylül'de. Tutuklandığım iddiaları kesinlikle asılsızdır" dedi.

LİNÇ KAMPANYASI

Asılsız haberleri kendisi hakkındaki bir linç kampanyası olarak gördüğünü ifade eden Kaya, "Bu artık benzerlikten dolayı mı yapılıyor bilemiyorum. Şahsıma münhasır olmadığını düşünüyorum. Tarkan'ın, Murat Boz'un bir çok hayranı var. 'Seni seviyorum', 'Aşığım', 'Ölüyorum senin için' diyen bir sürü insan var. Benim de benzediğim dünyanın en büyük lideri, misyonu taşıyan biri olarak bir sürü hayranım var. Herkes farklı şeyler yazabiliyor. 'Yazıldı' diye yani bunu farklı boyutlara çekip de böyle bir suçlamayla karşı karşıya kaldığım için şu an çok utanıyorum ve üzülüyorum. Benim kendi çevrem var. Sevenlerim var. Bir sürü arkamda insan var. Taşıdığım misyon farklı. O yönden Mustafa Kemal Atatürk'e benzerliğimle zaten gündeme gelen bir kişiyim. Şu an burada sıradan başka bir vatandaş olsaydım hiç alakasız bir şeydi bu. Ama Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e benzerliğimden dolayı böyle bir suçlama olduğu için bundan dolayı çok üzgünüm, utanıyorum. Ben utanılacak bir şey mi yaptım? 'Hayır' ama haberin çıkması beni utandırdı. Asla astarı olmayan bir haberin bu şekilde yapılması, yani bu haberi yapan arkadaşlar kimse bunlar hakkında da avukatı ile görüşüp, savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.

Bu arada Adliye önünde gazetecilere görüntü veren Göksal Kaya'yı gören sevenleri, kendisiyle özçekim yaptı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale Facebook Nevşehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title