Haberler

Atatürk Anıt'ını 19 Mayıs Törenlerine Bitirmeyi Hedefliyoruz

Cumhuriyet tarihinde İstanbul Sarayburnu'nda Gülhane Parkı'nda yapılan anıttan sonra, ikinci olarak Konya'da inşa edilen Atatürk Anıtı geçtiğimiz yılın şubat ayında dönemin İl Özel İdaresi tarafından restorasyon edilmek üzere ihaleye çıkarıldı. İhaleyi kazanan Anka İstanbul Restorasyon şirketi yetkilileri hemen çalışmalarına başlarken, önce anıtın kaidesinin bulunduğu bölgeyi içeriye görevlilerden başkasının girmesini engellemek için demir bariyerlerle kapattı. Ardından da Atatürk anıtının etrafına demir iskeleler kurarak dört bir tarafını bezlerle kapatıp koruma altına aldı.

23 NİSAN'DA TEPKİ ÇEKTİ

Kent merkezindeki Atatürk Anıtı'ndaki restorasyon işlemi devam ettiği için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının başlangıcı olan çelenk sunumu Konya Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi. Törenin yapıldığı gün CHP Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Yeniyol, törenin okul bahçesinde düzenlenmesine ve Atatürk Anıt'ındaki restorasyon çalışmasının bitirilememesine tepki gösterdi.

CHP'Lİ KART'TAN SORU ÖNERGESİ

Aynı gün(dün) CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya Konya kent merkezinde mevcut olan Atatürk Anıtı'nın ticari alana dönüştürüleceği kaygılarını hatırlatan ve yazılı cevaplanması talebiyle anıtın son durumuyla ilgili TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Anıtın bulunduğu alanın, resmi tören ve kutlamaların yapıldığı yer olarak Cumhuriyet'in sembolü haline geldiğini vurgulayan Kart, önergede Konya kent merkezinde bulunan Atatürk anıtının bakımı ve çevre düzenlemesi konusunda yapılmakta olan herhangi bir çalışma var mıdır Anıtın üstü 3-4 aydan bu yana neden örtülü durumdadır Cumhuriyet'in hafızasını ve kazanımlarını sembolize eden bu anıtın bulunduğu bölgede (Atatürk Stadyumu, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ve Okulların bulunduğu alan) imar değişikliği ya da ticari alana dönüştürme yönünde sürdürülmekte olan herhangi bir çalışma var mıdır sorularını yöneltti.

MART AYINDA ÇALIŞMA BAŞLADI

Atatürk Anıtı'ndaki restorasyonu gerçekleştiren Anka İstanbul Restorasyon yetkilisi Baran Bekiroğlu, Geçen Şubat ayı sonunda Atatürk Anıtı'nın restorasyon ihalesi yapıldı. Mart ayı başı itibariyle çevre kapatılması ve şantiye hazırlıklarını bitdik. Ardından da restorasyon çalışmalarına başladık.dedi.

TAŞ VE METAL TEMİZLİĞİ BİTTİ

Restorasyon çalışmaları çerçevesinde taş ve metal temizliği yapıldığına dikkat çeken Bekiroğlu şunları söyledi

Atatürk Anıtı'nın bulunduğu kaidenin taş temizliğini bitirdik. Ayrıca metal temizliğini de tamamladık. Bundan sonra koruyucu madde sürülecek. Şu an da son işlem olarak eskimiş taşların kırılmış dökülmüş yerlerine yenilerini yapıyoruz. Bunlar tamamlandığı zaman yerlerine monte edilecek. Ondan sonra çalışmamız bitiyor.

19 MAYIS'A YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

İhale şartlarına göre 27 Mayıs tarihinin sözleşme bitiş tarihi olduğunu ifade eden Bekiroğlu, Biz 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine yetiştirmeye çalışıyoruz. Burası törenlerde kullanılan bir alan. Ama yetişmezse de zaten 27 mayıs tarihi sözleşme bitiş tarihimiz. Her halükarda bu tarihte bitecek.dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs İstanbul Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title