Haberler

Atanamayan Öğretmen İntihar Etti

Güncelleme:

Sinop'ta atanamadığı için bunalıma giren 35 yaşındaki kimya öğretmeni adayı Gamze Filiz Aslan, av tüfeğiyle intihar etti.

Bir süre İstanbul'da özel bir dershanede kimya öğretmeni olarak görev yapan sonra da işten çıkarılan ve uzun bir süredir işsiz olan 35 yaşındaki Gamze Filiz Arslan, av tüfeğiyle yaşamını sonlandırdı.

BUNALIMA GİRDİ

Olay, Sinop kent merkezi Derviş Sarabil Caddesi'ndeki bir apartmanın 1. katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bunalıma giren Gamze Filiz Aslan (35), kendini av tüfeği ile çenesinden vurarak hayatına son verdi. Sinop Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Aslan'ın cenazesi, otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Kpss'YE HAZIRLANIYORDU

Aslan'ın intihar ettiği sırada ailesinin dışarıda olduğu, evde sadece yatalak anneannesinin bulunduğu öğrenildi. Aslan'ın geçen yıllarda İstanbul'da bir özel dershanede görev yaptığı, ancak daha sonra işten çıkartıldığı için memleketi Sinop'a gelerek Kpss'ye çalıştığı öğrenildi.

GÜNEYDOĞU VE DOĞU ANADOLU'YU TERCİH ETMİŞTİ

2002 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kimya Bölümü'nden mezun olan Gamze Aslan'ın 2013 yılı KPSS puanının 57.33,682 olduğu, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da bulunan illeri tercih ettiği ancak atanamadığı kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Sinop KPSS Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

NORMAL VATANDAŞanlatabilsem-@hotmail.com:

Öncelikle arkadaşımıza allah rahmet eylesin.Merak ettiğim için soruyorum. Üniversiteyi bitiren her arkadaşımıza devlet kadro vermek zorunda mı veya 'üniversitelerde herhangi bir öğretmenlik fakültesini bitiren her türkiye cumhuriyeti vatandaşı devlette memur veya öğretmen olarak atanır' şeklinde bir kanun maddesi mi var. Sadece merek ediyorum.Bilgilendirirseniz sevinirim

7
35
yanıtYanıtla
Atanamayan sosyalcihakikatci_1234@hotmail.com:

öncelikle merhabalar;elbetteki öğretmenlik okuyan her üniversite mezununu devlet işe almalıdır diye bi kanun yok fakat; diğer ünv mezunları gibi öğretmenlerin başka bir çalışma alanı yok. diyeceksiniz ki dershanelerde çalışılıyor. bende dershanede öğretmenlik yapmak için kaç tane dershaneye başvurdum. verdikleri maaş 300 tl.. inana biliyormusunuz 300 tl yaaa. ne yapılır 300 tl ile allah rızası için söylermisiniz. öğretmeni devlet atamıyor dershane 300 tl veriyor ve öğretmenin başka çalışabileceği bi alan yok malesef. bizim istediğimiz illa ki devlet memuru herks olacak demiyoruz ama en azından başka konularda önümüzü açılsın. 300.000 atanmayı bekleyen öğretmen varken ünv öğretmenlik bölümlerinin kontenjanları artırılmasın. yığılmanın önü nasıl kesilebilir bu 300.000 kişi nasıl değerlendirebilir, biride bunun üzerine bir kerecik olsun gitsin. 300.000 kişiyi sınava sokarken dershane öğretmenliği yapan sınavsız meb'e geçemesin. onlarda girsin ve yarışsın bizimle.

yanıt0
yanıt0
tuzun kurumu normalkrafiker@yahoo.com:

bu rivayet devletin ne olmadığını anlamayan senin gibi tuzu kurulara gelsin: hz Ali ye bir gün hazine memurları gelip az alınan vergiden ve çok verilen ödeneklerden dolayı hazinenin zarar edebileceğini söylerler hz Ali efendimiz ise onlara devlet kuyumcu dükkanı değildir amaç hazinenin karı değil milletin refahıdır der. şimdi soruyorum sana ve senin gibi kapital beyinlere devletmi halk için halk mı devlet için..

yanıt0
yanıt0
Atlas Salatatlas-salat@hotmail.com:

Peki güzel kardeşim ben de sana ve bu lafı savunanlara şunu sormak istiyorum cevap verirsen sevinirim: üniversitelerde herhangi bir öğretmenlik fakültesini bitiren her türkiye cumhuriyeti vatandaşı devlette memur veya öğretmen olarak atanmaz kusura bakmayın sevgili gençler biz sizi sırf laf olsun diye öylesine okutuyoruz. Emeğinizi zamanınızı paranızı ve geleceğe dair tüm umutlarınızı yok edip sizi ailenize çevrenize akrabalarınıza karşı mahçup edip 'okudu da bir b*k olamadı' desinler ve siz intihara meyilli hale gelin diye okutuyoruz şeklinde bir madde mi var? Madem bana iş vermeyeceksin niye okutuyorsun o zaman.

yanıt0
yanıt0
Türkiyempoyrazyeli@gmail.com:

BENDE 35 YAŞINDA ATANAMAYAN BİR ÖĞRETMENİM; 7 YIL KPSS ZULMÜNÜ ÇEKTİM; 35 YAŞINDAN SONRA ŞİMDİ HİÇ BİLMEDİĞİM BİR İŞTE 1000 TL MAAŞ VE SİGORTA İLE ÇALIŞIYORUM..! BİZE ZULMEDEN ALLAHIN AZABINI EN ŞİDDETLİ ŞEKİLDE TATSIN; BİZİ ATAMAYA PARA BULAMAYIP; OĞULLARINI, KIZLARINI,SÜLALESİNİ ZENGİN EDEN CEHENNEMİ BOYLASIN..! BORÇ DERT EVLENDİM VE BİR OĞLUM VAR 3 YAŞINDA; EŞİM VE OĞLUM OLMASA EMİNİM BU HABERE BENZER BİR HABERDE KONU OLUR VE AHİRETİ BOYLARDIM. ALLAHIM ATANAMAYAN KARDEŞLERİME SABIR VERSİN..!

41
0
yanıtYanıtla
servetservet63@hotmail.com:

daha kaç can gidecek sebeb olanlar utansın.

32
0
yanıtYanıtla
mehmetzagor33@hotmail.com:

Utanmazlar kardeş,çünkü ar kalmamış...

yanıt0
yanıt0
MERYEMmeryem8625@hotmail.com:

DEĞERMİYDİ BE GÜZEL KARDEŞİM BENDE KİMYA ÖĞRETMENİYİM ATANMAYI BEKLİYORUM EVET SİSTEM KÖTÜ EVET İNSANLARIN EMEĞİNİN BU ÜLKEDE BİR DEĞERİ YOK BELKİ SEN ELİNDEN GELENİ YAPACAKSIN TEVEKKÜLÜNÜ ALLAHA BIRAKACAKSIN BİR KAFIYI KAPAYAN RABBİM BAŞKASINI AÇACAKTIR MUHAKKAK .. BU TARZ ŞLEYLERDE TESLİMİYET ÇOK ÖNEMLİ :( RIZKI VEREN O DUR HİÇBİRŞEY İNSAN HAYATINDAN CANINDAN DAHA DEĞERLİ DEĞİL.. YAZIK ETMİŞSİN GENCECİK CANINA :( ALLAH AFFETSİN....

28
2
yanıtYanıtla
ADANALImuratturk.322@hotmail.com:

yazık....egıtımlı; vatana mıllete hayrı olacak beyınler böylesıne tek tek ölurken...Egıtımsız hıcbırseyden anlamayan ama siyasete gelınce mangalda kul bırakmayan BIR YIGIN BOŞ BAYAN ELINDE ABUK SABUK PARTI BAYRAKLARIYLA MITINGLERDE FINK ATIYOR....Sorsan aksama ne yemek yapacagını bılmez...ama hangı pertı dıye sorsan AKP derler....

26
3
yanıtYanıtla
azeeale__07@hotmail.com:

Nerede kaldı yorumlarınız ey sizi gidi insan hırsızları.İşte yeni bir ölüm daha.Başbakan ne diyordu herkese iş veremeyiz. Dediği kişiler üniversite sınavında derreceye girip bölüm kazanan kişiler. Birde bakın sümeyyeye üniversite sınavı barajı geçmediği halde iş güç milyon avrolarla oynuyor. Benim kardeşim Gamze onuruna yediremediği için intihar ediyor. Ey gamze kardeşim senin ahınıda alan bu hırsızlar korosunun yatacak yeri yok bunlara bak yüzsüz bunlar ruhun şadolsun .

28
1
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title