Haberler

'Kadınlar Yapamaz' Dediler, Azmedip Türkiye'nin İlk Kadın Seyisleri Oldular

Güncelleme:

Atanamayan anaokulu öğretmeni Gözde Gök ve 2 çocuk annesi ev hanımı Fadime Ataş, tüm engellere rağmen seyisliği seçti. Lisanslı olarak seyis olma hakkı elde eden kadınlar, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi.

Adana'da İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye Jokey Kulübü Adana Hipodrom Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu tarafından ortaklaşa düzenlenen proje kapsamında 2 kadın seyis oldu. İki ay sonra lisanslı olarak görevine devam edecek olan anaokulu öğretmeni Gözde Gök, atanamadığı için seyislik mesleğini seçtiğini belirtti. Evli ve 2 çocuk annesi Fadime Ataş ise "Bayandan seyis olmaz dediler. Biz bu işi başardık" dedi.

TÜRKİYE'NİN İLK KADIN SEYİSLERİ OLACAKLAR

TJK Adana Hipodrom Müdürlüğü ve İŞKUR tarafından ortaklaşa düzenlenen proje kapsamında seyislik eğitimi alan 2 kadın eğitimlerinde sona yaklaştı. 2 ay sonra seyis olmaya hak kazanan kadınlar Türkiye'nin ilk lisanslı seyisleri olacak. Sabah 09: 00'da işe gelip akşam 18:00'da işten çıkan seyisler bir günde erkeklerin yaptığı bütün işlerin aynısını yapıp atların yemek ve temizlik ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

"ATANAMAYINCA SEYİSLİK YAPMAK ZORUNDA KALDIM"

Anaokulu öğretmeni olan ve atanamadığı için seyislik eğitimi alan Gözde Gök (25), İHA muhabirine yaptığı açıklamada İŞKUR'un böyle bir iş imkanı sunmasından dolayı memnun olduğunu söyledi. Gök, bazı kişilerin 'Kadından seyis olur mu?' dediğini belirterek, "Atanamayınca seyislik yapmak zorunda kaldım. Hiç pişman değilim. Çok şaşkın herkes. İlk girdiğimizde 'Kadından seyis olur mu?', 'Bunlar ata nasıl bakacak', 'Bunlar çok korkarlar' gibi sözler söylediler. Zamanla alıştılar. Kadından seyis oluyormuş bunu gördüler. Başka ülkelerde bayan seyisler varken bizim ülkemizde neden olmasın. Bu sayının Türkiye'de artmasını istiyoruz. Bayanları davet ediyoruz. Çok güzel bir mesleğimiz var" dedi.


"GÜNDÜZ ATA, AKŞAM ÇOCUKLARA BAKIYORUM"

Evli ve 2 çocuk annesi olan bir diğer kadın seyis Fadime Ataş ise gündüz atlara akşam ise çocuklarına ve ev işlerine baktığını ifade etti. İŞKUR'a ilk başvurduğunda böyle bir işin olduğunu ve denemek istediğini daha sonra ise atları sevdiği için işi bırakamadığını kaydeden Ataş, şunları söyledi:

"Eğer bir kadın hırslı ve kararlıysa bir konuda yapamayacağı bir şey yoktur. Kadından seyis nasıl olunuyor biz bunu gösterdik. 2 çocuğum var bunların da çocuklardan bir farkı yok. Çocuklarım gibi seviyorum ben de atları. Akşam evde çocuklara gündüz atlara bakıyoruz. Bayandan seyis olmaz dediler. Biz bu işi başardık. İstedikten sonra her şey olur."


"ERKEKLERE DİSİPLİN GELDİ"

TJK Adana Yeşiloba Hipodromu Müdürü Burhan Şatır ise Eskişehir'de görev yaparken bu projeyi hayata geçirdiğini belirterek, "Ülkemizde kadınların iş alanlarında aktif olması bizim için önemli. Kadının bulunduğu yerde biraz daha disiplin ve düzen oluyor. Arkadaşlarımız, biraz daha disiplinli çalışmaya başladılar. Bizim de amacımız kadınların bu işe el atması. Her alanda olduğu gibi bu alanda da seviyeyi yükseltip, hizmet kalitesini arttırmak" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Jokey Kulübü Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title