Haberler

Ataman: "Dünya Şampiyonası'nda İlk 8'e Gireceğimizi Düşünüyorum"

A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, “Dünya Şampiyonası’nda ilk 8’e girip son dakikaya kadar şampiyonluğu kovalayacağımızı düşünüyorum” dedi.

A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, "Dünya Şampiyonası'nda ilk 8'e girip son dakikaya kadar şampiyonluğu kovalayacağımızı düşünüyorum" dedi.

Türkiye ile İspanya arasında oynanan hazırlık maçında ay-yıldızlılar rakibine 63-70 mağlup oldu. A Milli Basketbol Takımı'nın başantrenörü Ergin Ataman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ataman, "Bu akşam maçın ilk periyodu dışında ilk 4 dakika 2-0 öne geçtik. Sonra 10 sayı üst üste İspanya o taraf dışında dengeliydi. Son periyot 15-15 berabereydi. Bu açıdan maçın pozitif tarafını görmek istiyorum. Farkı 11-12 sayılardan 1 sayıya getirmişken maçı kazanmalıydık. Buraya gelen taraftarımızı bugünlük mutlu etmek olurdu. Pozitif olarak İspanya takımının Dünya Şampiyonluğu'nun en büyük favorisi olduğu düşünülürse bugünkü oyunumuz ümit verici" açıklamasını yaptı.

"BURADA DAHA İYİYDİK"

İspanya'da oynanan karşılaşmada ezilerek yenildiklerini hatırlatan Ataman, "Pota altında çok güçlüler. Hatalar yapmıştık ogün. Burada daha iyiydik. İçerden dışarıya paslarla sayı bulduk. Ömer Aşık bu seriye en yakın oyuncu. Maç kondisyonunda eksikleri var ama. Çabuk yoruluyor. Bana göre pozitif bir maç oldu. Dünya şampiyonası öncesi iyi bir test oldu" diye konuştu.

"Bugün en azından 63 sayıya geldik bu akşam" diyen ergin Ataman sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şampiyonada 70'li sayılara ulaşırsak başarılı oluruz. Ayrıca İspanya'yı ise 70 sayıda tutmayı başardık" dedi.

Yarın Sırbistan'a gideceklerine değinen tecrübeli antrenör, "Sırbistan Porto Riko ve Arjantin gibi ilk 8 hedefleyen takımlar bunlar. İspanya ise bu takımların üzerinde. Diğer takımlarda madalya şansı olan takımlar. Biz de bu takımlar arasındayız" açıklamalarında bulundu.

"ŞU ANA KADAR YÜZDE 40 VERİM ALIYORUZ"

Ergin Ataman, "Bizim 4. hazırlık maçımız. Şu ana kadar yüzde 40 verim alıyoruz. Son maçlara kadar oyuncularımızın performansına göre belli olacak. Şu anda henüz yüzde 40 ile İspanyol takımıyla başa baş mücadele ettik. Baktığınız zaman bütün İspanyol oyuncular NBA'den koşarak gelmişler. Bizde bunu sadece Ömer Aşık gerçekleştirdi. Şartlar ne olursa olsun. Dünya Şampiyonası'nda ilk 8'e girip son dakikaya kadar şampiyonluğu kovalayacağımızı düşünüyorum" dedi.

Kadronun istenilen sayıdan fazla olduğu konusunda da bilgi veren A Milli Basketbol Takımı Baş antrenörü Ergin Ataman, "Bugün teknik kadroyla toplanıp 2 oyuncuyu kadrodan çıkaracağız. Maçlarda oynayan oyunculardan iskelet kadroyu görebiliyoruz. Bu akşam 2 kişiyi daha eleyeceğiz. İhtiyacımız olursa ilerde daha sonra tekrar kadroya alabiliriz" yorumunda bulundu.

Takımın hücum performansı olarak yüzde 60'larda olduklarını belirten tecrübeli koç, hızlı hücumlardan sayılar çıkarmaları gerektiğini ifade etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ergin Ataman Türkiye İspanya Spor Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title