Haberler

Atamaların İptal Edilmesini İstiyoruz"

ŞİMAL MÜLDÜR  - MEHMET DEMİRHAN - Şırnak ve Batman'daki bazı eğitim sendikalarının şube başkanları, 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndaki ( Kpss ) usulsüzlük iddialarına ilişkin başlatılan soruşturmadan umutlu. Şube başkanları, suçluların cezalandırılmasını ve mağduriyetlerin giderilmesini istiyor.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Silopi Şube Başkanı Bilal Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 KPSS'deki usulsüzlük iddialarının sonuna kadar araştırılması gerektiğini söyledi.

Sınavda soruların tamamını doğru cevaplayanların akraba olduğuna dikkati çeken Aksoy, "KPSS tarihinde daha önce eğitim bilimleri alanında 120 sorunun 120'sini veya 119'unu doğru cevaplayan olmadığı halde, 2010 yılı KPSS'de 350 kişinin 120 sorunun tümünü doğru cevapladığı görülmüştür. Bunlardan 70'i eş, 23'ü akraba, 52'si de aynı adreste veya yakın adreslerde ikamet etmiş" dedi.

Bunun olayın vahametini ortaya koyduğunu dile getiren Aksoy, şunları söyledi:

"Konuyla ilgili Yükseköğretim Kurulu Denetleme Kurulu'nun bilirkişi raporunda verilen ayrıntılar, adaylardan önemli bir bölümünün önceden sorular hakkında bilgi sahibi olduğu kanaatini güçlendiriyor. Bunca somut bilgi ve raporlar mevcutken yapılan bu vicdansızlığın, haksızlığın ve hırsızlığın hesabının sorulmasını, ilgililerin en ağır şekilde cezalandırılmasını ve o dönem yapılan atamaların iptal edilmesini istiyoruz."

"Geldiğimiz noktada mağduriyetler çok fazla"

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Batman Şubesi Başkanı Aziz Turay da sınavda çok sayıda kişinin bütün soruları doğru yanıtlamasının sıralamayı etkilediğini belirterek, "O sınavda atanabilecek puanı alan adaylar ne yazık ki o yıl atanamadı. Birçok kişi o yıl mağdur oldu ve atanamadı. Atanamadığı için intihar eden birçok öğretmen adayımız var. Geldiğimiz noktada mağduriyetler çok fazla. Üyelerimizden bir talep geldiği takdirde geri durmayacağız ve suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

Aziz Turay, "2010 yılı KPSS'den bu olayı başlatmamız doğru değil. Hemen hemen her sınavda bu yapılıyordu" ifadelerini kullandı.

"Bu usulsüzlüğü yapanlara hakkımı helal etmiyorum"

Silopi ilçesindeki Dicle İlkokulu/Ortaokulu Müdür Yardımcısı Selahattin Dizlek ise Mersin Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra girdiği 2010 yılı KPSS'de 93 puan alarak ülke genelinde dereceye girdiğini fakat usulsüzlükler nedeniyle o dönem atanamadığını söyledi.

Dizlek, "Yeterli puanı aldığım halde atanmamam nedeniyle psikolojim bozuldu. Çevremden tepki aldım ancak umudumu yitirmedim. Daha sonra girdiğim sınavda yine 93 puan alarak atandım" şeklinde konuştu.

Kendisi gibi o dönem birçok arkadaşının da mağdur olduğunu belirten Dizlek, memur olmayı hedefleyen arkadaşlarından bazılarının şimdi şoför, bazılarının da pazarlamacı olarak çalıştığını belirtti.

"Adalet geç de olsa gerçekleşecek. Bu usulsüzlüğü yapanlara dünyada ve ahirette hakkımı helal etmiyorum" diyen Dizlek, başlatılan soruşturma kapsamında müdahillik başvurusunda bulunmayı düşündüğünü söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Silopi Şırnak Batman KPSS Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title