Haberler

Atamalar sonrası öğretmenler göreve ne zaman başlayacak ?

Güncelleme:

Öğretmen atamaları sonrası göreve başlama tarihleri hakkında detaylar haberimizde. Bakanlar Kurulu içerisinde yer alan bakan arkadaşlarımız, her birisi eşit haklara ve sorumluluklara sahiptir. Bunun gereği olarak da ümit ediyorum ki, bu ilk toplantı da onu gösterdi, uyum içerisinde yerine getirecek ve 63'ncü hükümet bu yüksek temsilin de verdiği güçle görevlerini sürdürecektir.

Bu hükümetin dördüncü temel özelliği ise bu ülkeyi suhuletle seçime götürme görevi olmasıdır. bir taraftan üzerine düşen sorumlulukları yerine getirecek, hem de demokratik bütün kural ve kuruluşları işleterek, türkiye'yi güvenli bir şekilde seçime götürmekle yükümlüdür.

''ÇİFTÇİLERİMİZİN ZARARI KARŞILANACAK''

Bu süre içerisinde afetten sonra gördük ki orta vadede yapılması gereken işler var. bunlardan bir tanesi artan yağışlar devam ettiği sürece daha fazla problem olmaya devam edecek. Doğu karadeniz'de sel ve heyalan riskinin arttığından bahsettik ve bunları tespit ettik. Hemen orda vadede, heyelan ve sel riskinin yeniden güncellenmesi hem de doğu karadeniz'deki sel ve heyelan riskleriyle ilgili adımların atılması kararlaştırıldı. Çiftçilerimizin uğradığı zararlar da karşılanacaktır. Ayrıca esnaf ve sanatkarlarımızın kamu bankalarına olan borçları ve SSK'ya olan borçları ertelenecek.

''37 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK''

Eylül ayı içerisinde 37 bin yeni öğretmen ataması yapılacak ve ihtiyaç duyulan alanlarda genç öğretmen arkadaşlarımız görevlerine başlayacaklardır. Dershaneler meselesi… Bugün itibariyle dershane adı altında bir faaliyet olmayacak. Ama bundan sonra isteyen dershanelerin özel okula dönüşmesiyle ilgili de kapı açık bırakılacaktır. Türkiye'de dershane meselesini zorunlu hale getirien eğitim sisteminin yapısıdır. Bu çerçevede kimseyi mağdur etmeksizin, dershane sahipleri öğrencileri ve velileri mağdur etmeden dönüşümün gerçekleştirilmesi için gerekli uygulamalar yapıldı.

2415 dershane dönüşüm programına müracaat etti. 1401 tanesi de özel okul ruhsatı aldılar. Yine milli eğitim bakanlığıyla ilgili olarak konuşmalarımız arasında, mesleki eğitimle ilgili olarak kapsamlı bir çalışma yapılacak, bu çalışmaya bilim sanayi bakanlığımız, odalar birliği gibi kuruluşları da katarak bir rapor hazırlanacak ve mesleki eğitimin niteliğinin artırılması konusunda, adım atılacaktır.

''DERSLİK SAYISI YETMİYOR''

Artan nüfusumuza bu derslik sayısı yetmiyor. Bu açığı kapatmak için hayırseverlerimizin de devreye gireceği yeni bir programın üzerinde durduk. Bundan sonra isteyen hayırseverlerimizin derslik yapabilmesi, isimlerinin annelerinin babalarının isimlerinin bu okullara verilmesi, hatta maalesef artan terör dolayısıyla şehirlerimize gelen şehitlerimizin anısına yapılacak okullara şehitlerimizin adının bu okullara verilmesini hep beraber benimsemiş bulunuyoruz.

2016 bütçe süreciyle ilgili detaylı bir görüşmeyi yaptık. Bu süre içerisinde hiçbir aksama olmadan, bütçeyle ilgili bütün hazırlıklar zamanında yerine getirilerek 17 Ekim'e kadar merkezi yönetim bütçesi TBMM'ye gönderilecektir. Üç temel metnin hazırlanması, bunun da bir bütün içerisinde ele alınması perspektifini benimsedik.

''OTOYOLLAR ÜCRETSİZ''

Birkaç tane müjdeyi vererek sorularınıza geçebiliriz. Bunlardan birisi, 23 eylül Çarşamba günü saat 00:00'dan 28 eylül pazartesi 07:00'ye kadar bütün otoyolların, boğaz köprülerinin ücretsiz olması, ayrıca belediyeler tarafından toplu taşım araçlarının ücretsiz yada indirimli olarak kullanılmasıyla ilgili olarak bakanlar kurulu kararnamemizi imzalamış olduk.

BİR MÜJDE DAHA

Yine ikinci müjdemiz ise, kurban bayramı tatili öncesinde Bağkur, SSK emeklilerinin ve 4C lilerin alacakları maaşları ücretleri bayramdan önce 17-23'ü arasındaki süre içerisinde ödemeler yapılacak.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Türkiye Eylül Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title