Haberler

Atalay Memleketinde Halaylarla Karşılandı

KCK ana davasından tahliye olan Batman eski Belediye Başkanı Nejdet Atalay, memleketinde halaylarla karşılandı.

KCK ana davasından tahliye olan Batman eski Belediye Başkanı Nejdet Atalay, memleketinde halaylarla karşılandı.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce KCK ana davasında tutuklu yargılanan Batman eski Belediye Başkanı Necdet Atalay'a tutuklu bulunduğu süre dikkate alınarak tahliye kararı verildi. BDP, HDP ve ailesi tarafından Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nden alınan Atalay, Batman'a geldi. Batman Belediyesi önünde halaylarla karşılanan Atalay, sevinçli olduğunu söyledi. 5 yıl öncesinden bugüne Kürt halk siyasetinin hacimsel olarak büyüdüğünü söyleyen Atalay, "Emin olun ki bu 5 yıl boşa geçmedi ama tek bir üzüntümüz var dağlarda, şehirlerde, cezaevlerinde kaybettiğimiz yoldaşlarımız bu halkın yiğit evlatlarıdır. Hepsini minnetle anıyorum. Bu halk acılarla kazanıyor. Ama tarihin seyrini artık değiştirildi. Binlerce yıllık makus, kötü talih kırıldı. Bundan sonra artık tarih inşallah Kürt halkının lehine işleyecektir" diye konuştu.

"UMARIM Kİ BU SÜREÇ BAŞARILI OLUR"

Çözüm süreci ile ilgili açıklamada bulunan Atalay, "Bir süreç işliyor hepimiz yaşıyor, izliyoruz. Umarım ki bu süreç başarılı olur. Kürt halkı, Kürt siyasi önderleri, öncüleri, liderleri ellerinden gelen bütün fedakarlığı, çabaları gösteriyorlar. Dilerim ki devlet de bu kıymet de üzerine düşen görevleri yerine getirir ve bu tarihsel barışı gerçekleştiririz. Artık insanların siyasi düşüncelerinden dolayı içeri girmesi tarih olur. Bu mücadele ile kendimi tanıdım. Bu mücadele ile daha azimle, daha kararlıkla mücadeleme devam edeceğim. Ama sokakta, ama en tepede, nerede ihtiyaç varsa elimden gelen bütün gayreti göstererek ihtiyaç olunan noktada cevap olmaya çalışacağım" ifadelerini kullandı.

Atalay daha sonra dinlenmek için evine geçti. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nejdet Atalay Necdet Atalay Diyarbakır Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title