Haberler

Atalay'ın Avukatı Mustafa Yıldız "Yargılama Hukuki Değil"

Güncelleme:

KCK Davasından yargılanan ancak hakkında somut bir şey çıkmamasına rağmen tutuklu bulunan Atalay'ın avukatı konuştu: "Yargılama Hukuki Değil"

"Atalay'ın yargılanması hukuki bir yargılama değildir"

KCK operasyonu kapsamında 4 yıldır tutuklu bulunan Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay'ın Avukatı Mustafa Yıldız, Anayasa Mahkemesinin uzun tutukluluk sürelerine ilişkin verdiği kararların aynı zamanda seçilmiş Belediye Başkanı Nejdet Atalay içinde geçerli olması gerektiğini söyledi. Atalay'ın yargılanması hukuki bir yargılama olmadığını belirten Yıldız, "Tutuklu belediye başkanı Nejdet Atalay için AYM'ye başvurduğunu söyledi. Anayasa Mahkemesi BDP'li Milletvekilleriyle ilgili başvuruları çok kısa bir sürede sonuçlandırdığını ve kendilerinin de bu kapsamda Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay'ın serbest bırakılması için Anayasa Mahkemesine başvurduklarını söyledi.

"ATALAY'IN TUTUKLULUĞU YÜRÜTMÜŞ OLDUĞU SİYASİ FAALİYETLERDENDİR"

Gelişmiş toplumlarda Anayasa Mahkemesi kriz durumlarında krizleri aşan kararlara imza attığını, buda BDP Milletvekilleriyle ilgili olarak vermiş olduğu hızlı karar bu anlamda krizi çözen bir karar olduğunu belirten Avukatı Mustafa Yıldız, "Müvekilimiz Nejdet Atalay'da Milletvekili gibi seçilmiş bir kişi olması nedeniyle bizde Anayasa Mahkemesinin bu konuda Milletvekillerine uygulamış olduğu hızlı yargılama sistemini benimsiyerek kısa bir zamanda müvekillimiz hakkında bir karar vermesini diliyoruz. Nejdet Atalay'ın tutukluluğu yürütmüş olduğu siyasi faaliyetler nedeniyledir."

"HALK ATALAY'IN SİYASETİNİ BENİMSEDİ"

"Nejdet Atalay yürüttü bu siyasi faaliyetleri seçim dönemlerinde halka anlattı ve halkta bu siyasetini benimsedi" diyen Yıldız, "Atalay, Yüzde 60 oranında da oy oldı. Nejdet Atalay'ın yargılanmsı hukuki bir yargılama değildir. Başvurumuzu yaptık. Kısa bir sürede lehimize bir sonuç çıkmasını bekliyoruz. Kemal Aktaş ve Selma Irmak ile aynı dosyada yargılanmaktadır. Tutukluluk süreleri birbirlerine yakındır. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesinin Kemal Aktaş ve Selma Irmak ile ilgili verdiği uzun tutukluluk süresi bizce Nejdet Atalay açısından uygulanması gereken bir durumdur."

Kaynak: Temsilci / Yerel

Anayasa Mahkemesi Nejdet Atalay Selma Irmak Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title