Haberler

Atalarının İzinde Pedal Çevirdiler

Güncelleme:

Kutlamalar kapsamında gerçekleştirilen ve ulusal bağımsızlığı kutlayan bisikletçiler 4 Eylül Kula'nın kurtuluşuna katıldılar.

30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile başlayan ve işgal kuvvetlerinin denize dökülmesiyle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı seneyi devriyesinde tüm yurtta Kurtuluş Savaşı coşkuyla kutlanırken şehitler yad edildi.

3 Eylül Eşme'nin kurtuluşuna katılan Büyük Taarruz Bisiklet Ekibi Kula'nın Kurtuluşu olan 4 Eylül günü Türk askerlerinin İlçeye girdiği Hisar Kapı mevkisinden girerek Kula şehitliğine geldiler. Şehitlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyan Büyük Taarruz Bisiklet Turu Lideri Osman Kutlu guruba Kula'nın kurtuluşunu ve Kula'da efelerin işgal güçleriyle yaptığı mücadeleyi anlattı. Osman Kutlu konuşmasında; "Kula'nın düşman işgalinde ve Kurtuluş Savaşı mücadelesinde önemli bir yeri olan efeler, Kula'da da düşman işgaline karşı destansı mücadeleler vermiştir. Halil Efe, Yabaayak Efe, Essanoğlu Süleyman Efe Kula'da işgal güçlerine karşı mücadele vermiş ve silah arkadaşlarıyla beraber Kurtuluş Savaşında Kula'nın kurtulmasında önemli bir rol oynamışlardır. Bizler Milli ruh ve Milli değerlerimizi gelecek nesillere aktarabilmek, yetişen gençlerimize bu değerlerimizin ne kadar önemli olduğunu anlatmak için ordumuzun düşmanı memleketimizden ebediyen kovduğu yerleri bir bir ziyaret ediyoruz. İnşallah bu mücadele bir daha yaşanmaz. Bizleri ağırlayan, destek veren ve bizleri yalnız bırakmayan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'a ve Kula Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne teşekkür ediyorum" dedi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ise yapılan bu duyarlı ve maneviyatı yüksek davranıştan dolayı başta Osman Kutlu ve Büyük Taarruz Bisiklet Ekibi'ne teşekkür ediyor, değerli arkadaşlarımızı ağırlamaktan onur duydum ve her sene bekliyorum dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Süleyman Efe Eylül Eşme Güncel Haberler

title