Haberler

Atakum'da 'Kompozisyon' Ödülü

Atakum Belediyesi’nin düzenlediği ‘Osmanlı Devletinin Türk Tarihindeki Önemi ve Yeri’ konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Atakum Belediyesi'nin düzenlediği 'Osmanlı Devletinin Türk Tarihindeki Önemi ve Yeri' konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Atakum Belediyesi tarafından Osmanlı Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın makamında gerçekleştirilen törene öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Atakum ilçesindeki ortaokullara yönelik gerçekleştirilen 'Osmanlı Devletinin Türk Tarihindeki Önemi ve Yeri' konulu kompozisyon yarışmasında ilk 3'e giren 12 öğrenciye ödüllerini Atakum Belediye Başkanı Taşçı ve eşi Fatma Taşçı'yla birlikte MHP Atakum Belediye Meclis Üyesi Hacer Kaya verdi. Kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrenciler tablet bilgisayar ile ödüllendirilirken ikinci olanlara kırtasiye seti, üçüncü olanlara ise kitap seti hediye edildi. Ayrıca dereceye giren öğrencilerin adına fidan dikimi de gerçekleştirilerek bunu belirten belgeler de verildi.

Kültürel ve sanatsal faaliyetlere önem verdiklerini belirten Başkan Taşçı, gerçekleştirdikleri bu tür yarışmalarla da öğrencilerin yeteneklerini ön plana çıkartmayı hedeflediklerini söyleyerek, "Atakum İlçesinde ciddi bir kültür ve sanat atılımı yaşanıyor. Bu anlamda özellikle gelecek nesillerimizin bu tür etkinlikler içerisinde yer almasını önemsiyoruz. Gerçekleştirdiğimi kompozisyon yarışması da öğrencilerimizin yeteneklerini keşfedebilmesi adına önemli bir adımdır. Katılım sağlayan, bizlere destek veren eğitim camiasına teşekkür ediyorum. Kompozisyonları okudum, öğrencilerimizin duygularını bu denli güzel şekilde kağıda aktarabilmelerini de memnuniyetle karşıladım. Bu tür yarışmalarla, çalışmalarla ve projelerle eğitime destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

ÖDÜL ALAN ÖĞRENCİLER

Kompozisyon yarışmasında 5. sınıflar arasında Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Begüm Dila Üstün birinci olurken 6. sınıflarda Denizevleri Ortaokulu öğrencisi Ayşe Beyza Çiçek, 7. sınıflarda Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Zeynep Sezer, 8. sınıflarda Orhan Gencebay Ortaokulu öğrencisi Selin Cebeci birinciliği kazandı. İkinciliği ve üçüncülüğü kazanan öğrenciler ise Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Elif Gül Ayder, Ebubekir Uzun, Emine Ümran Bektaş, Taflan Ortaokulu öğrencileri Şuranur Küçüktemel ve Sinem İleri, Orhan Gencebay Ortaokulu öğrencisi Melek Gül Kaya ve Balaç Ortaokulu öğrencisi Beyza Nur Yazan oldu.

Törende ayrıca okulların yöneticilerine ve öğretmenlerine de teşekkür belgesi verildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İshak Taşçı İzzet Taşçı Gül Kaya Atakum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title