Haberler

Atakum-Belediyeevleri Arası 15 Dakika

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yeni açtıkları Barış Bulvarı ile Atakum Çobanlı Kavşağı'ndan, Belediyeevleri Kavşağı'na 15 dakikada gidilebildiğini, vatandaşların bu güzergahı kullanması gerektiğini söyledi.
Samsun'da 1...

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yeni açtıkları Barış Bulvarı ile Atakum Çobanlı Kavşağı'ndan, Belediyeevleri Kavşağı'na 15 dakikada gidilebildiğini, vatandaşların bu güzergahı kullanması gerektiğini söyledi.

Samsun'da 1 ay sonra faaliyete geçecek olan Liman Hastanesi'nde kahvaltı programı düzenlendi. Kahvaltıya Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Akademi Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Sağlık Kenti Samsun Derneği Başkanı Hayati Ergür, özel hastanelerin yöneticileri, iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Ana Klinik Kadın Hastalıkları ve Doğum Cerrahi Merkezi, Akademi Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ergür ve iş adamı Mehmet Ekim'in ortak oldukları Liman Hastanesi'nde düzenlenen kahvaltıda konuşan Akademi Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Sağlık Kenti Samsun Derneği Başkanı Hayati Ergür, Liman Hastanesi'nin yaklaşık olarak 1 ay sonra faaliyete başlayacağını belirterek, katılanlara teşekkür etti.

Yerel seçim sürecinin Samsun'u sarmaya başladığını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "30 Mart 2014 seçimleriyle ilgili gündem şehrimizi her gün biraz daha sarıyor. Hem Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı hem de ilçe belediye başkanlığı adaylığı ile ilgili demokrasi mücadelesi veren arkadaşlarımız ortaya çıktılar, 'biz bu işe talibiz' dediler ve bunun mücadelesini veriyorlar. Bütün ilçelerimizde bu tatlı yarış başladı. Bunun sonuçlarını şehrimizin herhangi bir şekilde bedel ödemeden sonuçlanmasını diliyorum. Burada bize düşen şey, soğukkanlılığımızı ve ağırbaşlılığımızı bu sürecin gelişmesi esnada kullanılacak söz ve ifadelerden şehrimize ve dostluklarımıza zarar vermeyecek ifadelerin kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Ben de her zaman buna dikkat etmişimdir" dedi.

RAYLI SİSTEM TEKKEKÖY İLÇESİNE KADAR UZANACAK

Samsun'daki 2 önemli projesinden bahseden Başkan Yılmaz, "Bunlardan bir tanesi raylı sistem tren istasyonunu bir metrobüs hattı ile Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu'na kadar bağlamak üzere bir tercihli yol metrobüs hattının proje ve programını yapıyoruz. Proje hazırlıkları devam ediyor. Arazide karşımıza çıkacak olan güçlükleri tek tek inceleyerek adım adım gidiyoruz. Projede balıkçı barınaklarının olduğu yere kadar olan yerde önemli bir sorun yok. Ama balıkçı barınağından sonraki kesimlerde gerek Petrol Ofisi Dolum Tesisleri açıklarında gerek bu tesislerden sonra gerek sanayi tarafına giden tren hattı noktalarda farklı inşaatlar ve farklı köprülü geçişler ortaya çıkıyor. Onları da ileride raylı sisteme dönüşeceğini varsayarak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Muhtemelen birkaç ay içersinde inşaatını başlatacağız. Bu, şehrimizi doğuya doğru ulaşım akışını geliştirme çabasıdır. Derbent geçişinde artık metrobüs hattı ile beraber yeni bir koridor çıkacak. Özellikle balıkçı barınakları ve Petrol Ofisi Dolum Tesisleri arasındaki deniz tahkimatını söküp biraz genişletme ihtiyacımız var" diye konuştu.

SAMSUN SAHİLİ TAFLAN'A KADAR KESİNTİSİZ DEVAM EDECEK

Sahil yolu çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, "Şehrimizin Kurupelit körfezine kadar tamamladığımız batı tarafına yaptığımız Adnan Menderes Bulvarı devamına olan çalışma Kurupelit körfezinden itibaren şu anda Çatalçam-Taflan istikametine doğru devam ediyor. İncesu köprüsüne kadar ulaştık. Ama İncesu köprüsünden sonra kıyı kenar çizgisine tecavüzlü bir takım duvarlar ve mülkiyetler var. Bunların tespitleri yapılıp, bunların istimlakleri veya işgallere dönük olan süreç işliyor. Buradaki amacımız önümüzdeki nisan ve mayıs aylarına kadar Taflan sahillerini de içine kapsayan Dereköy sahillerini bu kış içersinde bitirmek istiyoruz. Bir tur otobüsü şehir merkezinden Samsun sahilini görmek için çıksa Taflan'a kadar sahilden kesintisiz gitsin diye bir çalışmamız var. Bu proje Kuş Cenneti'ne, oradan da Bafra'ya kadar devam edecek bir projedir. Önümüzdeki 2 - 3 yıl içersinde biz bu sahili Kuş Cenneti'ne bağlarız. Ama bunun etrafında yapılacak olan tesisler, oteller ve çeşitli hizmet tesislerde zaman alabilir" şeklinde konuştu.

ATAKUM-ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ARASI 15 DAKİKA

Atakum ilçesini Yeşilkent mevkisine bağlayan bulvar yolu çalışmalarının bittiğini ifade eden Başkan Yılmaz, "Bugünlerde aydınlatması yapılan ve bol bol Samsun halkının kullanmasını istediğim Atakum'u Yeşilkent'e bağlayan yoldur. Atakum'dan Organize Sanayi Bölgesi'ne gitmek isteyen bir kişi, Atatürk Bulvarını kullanmasın. Atatürk Bulvarı'nı kullanarak Organize Sanayi Bölgesi'ne gitmek isteyen insanlar artık Atatürk Bulvarı'nı kullanmaya mecbur değiller. Belediyeevleri Kavşağı'ndan Samsun Çevre Yolu'na, oradan Yeşilkent'e, buradan da yeni açtığımız Barış Bulvarı üzerinden Çobanlı Kavşağı'na kadar kesintisiz 15 dakikada ulaşabilecekleri yeni güzergah bitti. Aydınlatması için şu anda YEDAŞ çalışıyor. Bu da Samsun'un güneyden yeni bir ulaşım aksı ile doğu-batı istikametindeki bu problemlerin çözümünü belli bir oranda katkı vermeye dönük bir çabadır" ifadelerine yer verdi.

SAĞLIK SEKTÖRÜNE BELEDİYEDEN DESTEK

Sağlık sektörü konusunda önlerine engel çıkanlara belediye olarak yardımcı olacaklarını belirten Başkan Yılmaz şunları kaydetti: "Bugün içinde bulunduğumuz sağlık tesisi Liman Hastanesi, 48 yataklı bir hastane. Bu hastanemiz bir butik hastanedir. Samsun'da hastanelerimiz ilçelerimiz ile birlikte 5 bine yakın yatak kapasitesinin ulaştığını görüyoruz. Türkiye'nin Samsun'un nüfusundan daha büyük şehirlerinde dahi bu kadar yatak kapasitesi yok. Samsun'un bir sağlık kenti olma yolunda hızla geliştiğini görüyoruz. Bu konuda önüne engel çıkan arkadaşlarımıza katkı vermeye ve yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hukuki koridorlarda olmak kaydı ile. Arkadaşlarımız da bu konudaki niyetlerini kendilerine Büyükşehir Belediyesi'nden katkı alacaklarını düşünerek cesaretli olsunlar. Sağlık sektöründeki bu gelişme beni sevindiriyor."

LOJİSTİK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Lojistik Organize Sanayi Bölgesi'nde mülkiyet edinme aşamasına geldiklerinin altını çizen Başkan Yılmaz, "Büyükşehir belediyesi ile valiliğimiz arasındaki birlikte kurduğumuz koordinasyon ile beraber Lojistik Organize Sanayi Bölgemizi de Tekkeköy ilçemizde bin 500 dönüm civarındaki bir alan lojistik hizmetleriyle ilgili altyapı tesislerinin yapılabilir haline gelmesine dönük plan, altyapı, proje aşamalarında ilerliyor" açıklamasında bulundu.

"BAŞKALARI DEĞİL, BİZ YAPACAĞIZ"

Samsun'daki çalışmaları gelecek ve çocuklar için yaptığının altını çizen Başkan Yılmaz konuşmasını şöyle tamamladı: "Başka bir Samsun yok. Başkaları da yok ki Samsun'daki işleri gelip iyi yapsın. Biz Samsun'da şu anda kendimiz için yaptığını zannettiğimiz şeyleri aslında geleceğimiz ve çocuklarımız için yapıyoruz. Herhalde insanın en çok yüreğini titreten, en çok insanın bam telini titreten şey çocuğunun geleceği ve istikbalidir. Bütün mücadele çocuklar içindir. Bugün Samsun'da bugünü, yarını ve bunu takip eden günleri nasıl verimli hale getiririm çabası bizim bitmek tükenmek bilmeyen özel hırsımızdan ibaret değildir. Bizden öncekiler ellerinden geleni yaptılar. Biz de nöbeti devralıp 'biz de bizden sonrakiler için iyisini yapmaya çalışacağız' derler. Ama bir geri yaslanıp, gözümü kapattığımızda sizden önce size sahip olduğunuz şeyleri bırakanların 'şunları, şunları da eksiksiz yapsalardı, biz de bunlarla uğraşmazdık' diye sözden öncekilerine azıcık bir eleştirel bir bakış açımız oluyorsa, bunu bizden sonrakilerine yapılmaması için çaba göstermemiz lazım. Bizim birlikte yaşayacağımız başka bir Samsun yok. Birilerini de getirip Samsun'u geliştirmeyeceğiz. Samsun'u geliştireceksek biz yapacağız. Samsun'da iyi şeylerin olmasını istiyorsak daha fazla gayret etmemiz gerekiyor." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Atakum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title