Haberler

İlk EDH Helikopteri TSK Envanterinde

Güncelleme:

ATAK Projesi kapsamında, ilk EDH helikopterinin 22 Nisan 2014 tarihinde kabul edilerek Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine alındığı açıklandı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, ATAK Projesi kapsamında, ilk EDH helikopteri 22 Nisan 2014 tarihinde kabul edilerek Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine alındığını açıkladı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaç duyduğu 9 adet T129 Erken Duhul Helikopteri (EDH) ile 50 adet taarruz ve taktik keşif maksatlı T129 ATAK helikopterinin tedarik edilmesini içeren ve 07.09.2007 tarihinde Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve TUSAŞ firması arasında sözleşmesi imzalanan ATAK Projesi kapsamında, ilk EDH helikopteri 22 Nisan 2014 tarihinde kabul edilerek Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine alındığı kaydedildi.

HELİKOPTER SANAYİİNİN ALTYAPISI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞI

Açıklamada şöyle denildi:

"Ülkemizde helikopter sanayii altyapısının kurulmasında çok önemli bir kilometre taşı olan ATAK projesi kapsamında, 42 milli aviyonik/silah ekipmanın yurt içinde üretimi gerçekleştirilmiş, Türkiye'de ilk defa "Pal"üretim kabiliyeti kazanılmış ve helikopterin tek üretim hattı TUSAŞ'ta kurulmuştur. Helikopter gövdesinde yaklaşık 6.400 adet parçadan 6.200 parça detay üretimi TUSAŞ tarafından gerçekleştirilmektedir. Helikopterin üçüncü ülkelere satışında, projedeki mevcut iş paylaşımı aynen korunacak olup, üretim yalnızca Türkiye'de gerçekleştirilecektir.

Proje kapsamında ana yüklenici TUSAŞ, Helikopter üretimi ve aviyonik-silah sistemlerinin helikopter üzerine enstalasyonundan sorumlu olup, ASELSAN Milli Görev Bilgisayarı ve Silah Sistemi entegrasyonundan, Agusta Westland ise performans ihtiyaçlarını karşılayan "uçabilir" durumdaki helikopter sağlanmasından sorumludur.

2 mürettebatlı ATAK Helikopteri, her biri 1.360 hp gücünde olan 2 adet LHTEC CTS800-4ATurboshaft motoruna sahip olup, azami 288 km/h hıza ulaşmaktadır. Maksimum kalkış ağırlığı 5.000kg olan Helikopterin menzili 556km'dir. Burunda taşıdığı 20 mm'lik 500 mermi kapasiteli topa sahip ATAK helikopteri, kanat altındaki 4 pod ile toplam 76 adet roket atabilmektedir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Türkiye Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (13)

Fistikçi SahapTruuura@gmail.com:

Guzel haber. Tusas ve Aselsan gibi sirketlerimiz nihayet yillarin birikimlerini hayata geciriyor. Vatanimiza milletimize hayirli olsun. stikbal goklerdedir.

55
2
yanıtYanıtla
serdareastside_serdar@hotmail.com:

ulan ilk baslardan seviniyorduk bu habere .. sonradan gördükki bunlar getir götür yapmis montajin montajini yapmis bize türk mali diye kakaliyorlar... ulan sahtekarlar sizden baska ne beklenir...nerde sende o kafa , nerde sende o makineler nerde sende o teknolji böylesine bir heliikopter yapmak icin...

8
30
yanıtYanıtla
mehmet temelmtemel@optusnet.com.au:

Valla bendende o kadar daha dune kadar yerli mali diyorlardi motor haricde olsa buyuk basari diye seviniyordum ulkem adina.Simdi bakiyorum uretiminin cogu Tusas tarafindan gerceklestirildi diyor hic yoktan iyi ama plan proje yabancilardan tipki otomobil sektorundeki gibi.

yanıt0
yanıt0
ARZduygu35sal@hotmail.com:

dost BEN ELEKTRONİK OKUDUM...HOCAMIZ İLK ÖNCE TAKLİT EDİN MANTIĞINI ANLAYIN SONRA GERİSİ ADIM ADIM GELİR DEERDİ...YAVAŞ YAVAŞ BU İŞLER.....ADAMLAR 100 SENELİK GEÇMİŞİ VAR....YAWAŞ YAWAŞ

yanıt0
yanıt0
Cahilaba@mynet.com:

Yazılım daha önemli diyeceğim ama sizin kafa basmayacak onun için pek uzatmayacağım. Çok biliyorsan evinde motor yapta devlete bağışla onu kullanalım. Gerçi senin bildiğin motor başka motordur ne olacak.

yanıt0
yanıt0
SAĞLAM İRADEtiris_41@hotmail.com:

İŞTE MUASIR MEDENİYET BÖYLE YAKALANIR...

36
1
yanıtYanıtla
Yusuf D.ydklc@ttmail.com:

Güzel,vatana millete hayırlı olsun,düşmandan korusun.

29
1
yanıtYanıtla
engintozaktozak1986@hotmail.com:

ülke savunması için güzel ama tabi bu helikopterlerden çok yapmak lazım en az 250 300 tane şart.. ilerisi için geniş düşünmek lazım..

17
1
yanıtYanıtla
SUAT YOZCUmercurysuat@gmail.com:

savaş açmadıktan sonra ne işe yaracak anlamıyorum ?

2
14
yanıtYanıtla
ÜTÜduygu35sal@hotmail.com:

pkk bitmesin....NE KADAR İŞE YARIOLAR Bİ GÖRELİM...AV HAYVANIMIZ OLMASSA İŞE YARAYIP YARAMADIĞINI NASIL ANLARIZ

yanıt0
yanıt0
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title