Haberler

Milli Helikopter ATAK, Terörle Mücadele Edecek

Güncelleme:

Genelkurmay Başkanlığı, ATAK helikopterlerinin terörle mücadele harekat bölgesinde görev almaya başladığını açıkladı.

Türkiye'nin milli helikopteri ATAK'a önemli bir görev verildi. Geçtğimiz yıl TSK'nın envanterine giren milli helikopter, terörle mücadele edecek. Erdoğan, milli helikopter için "Bu hepimiz için büyük bir başarıdır, tarihi bir adımdır. Ülkemiz ve milletimiz için iftihar edilecek bir durumdur." demişti.

SİİRT'E GÖNDERİLDİLER

Genelkurmay Başkanlığı, iki adet ATAK Helikopterinin, 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı ( Siirt ) harekat komutasında görev almak üzere 25 Nisan 2015 tarihinde Siirt'e intikal ettiği belirtti.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay konuyla ilgili, "Milli üretim olan ATAK helikopterleri, ilk defa terörizmle mücadele harekat bölgesinde görev almaya başlamıştır. Helikopterler Mayıs 2015'ten itibaren Siirt'in dışında Şırnak, Hakkari ve Van bölgelerinde de gece ve gündüz görev alacaktır." açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN, "BU HEPİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR BAŞARI" DEMİŞTİ

Başbakanlığı döneminde milli helikopterin teslim törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye ATAK projesiyle birlikte artık helikopter satın alan bir ülke konumundan helikopter üreten ve helikopter satan bir ülke konumuna yükselmiştir. Bu hepimiz için büyük bir başarıdır, tarihi bir adımdır. Ülkemiz ve milletimiz için iftihar edilecek bir durumdur." demişti.

MİLLİ HELİKOPTER ATAK'IN ÖZELLİKLERİ

Milli imkanlarla geliştirilen Taarruz ve Taktik Keşif Helikopterinin [T129 ATAK] ilki test uçuşlarını başarıyla gerçekleştirmesinin ardından Nisan 2014'te TSK envanterine alındı. Toplamda 50 helikopteri kapsayan sözleşme kapsamında son helikopter 2018'de envantere girecek. 2 mürettebatlı bulunan ATAK'lar azami 288 km/h hıza ulaşabiliyor. 556 kilometre menzile sahip helikopterin burun kısmında 20 mm'lik 500 mermi kapasiteli top, kanat altında da 76 adet roket bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Siirt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500

Yorumlar (57)

YILDIRIMmobilWeb@haberler.com:

Hareket etti. Geçen seçimlerde de hareket etmişti. Bir türlü göreve baslayamadı

5
171
yanıtYanıtla
,,,,,,,,,:

ne milli ne milli motoru İsrail Amerika )))))))))))))) kaportası türk amma milli ha)))))))))

7
154
yanıtYanıtla
Faruk kayaMobil-IOS:

Yüzde 1 milli Yüzde 99 yabanci sermayeyle yapilmis helikopteri milli diye kakalayin bakalim.

7
21
yanıtYanıtla
AKÇAKOCABEYMobil-IOS:

Ne millisi İtalyan mangusta markasının birebir kopyası

7
17
yanıtYanıtla
Kendine gelmobilWeb@haberler.com:

Kandirin Babam kandirin nasil olsa akkoyunlar coookkkkk inanirlar.....

4
18
yanıtYanıtla
Kral affetmez:

Iyi PKK''lı avlanır

18
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazınyusuf:

vatanını seven akp oy versin

7
13
yanıtYanıtla
zzzzzzzzzzzzzzz:

yerli halikopter fakat motor italyan. yani motoru çıkarında içi boş demir yığını.

3
14
yanıtYanıtla
MHP,,iktidara geldiginde:

Türkün gücünü, , bütün dünyaya gösterecektir, , dünya hergün türklerin basrilarindan bahsedecek ve bize saygi duyacaktir. . teknolojinin en kiralini biz üretecegiz, , adimizi tekrar altin harflerle biz yazdiracagiz. .

10
3
yanıtYanıtla
zurnaMobil-ANDROID:

zorunami gitti düne kadar bunu bile yapamıyodunuz koministler sizi....

10
3
yanıtYanıtla
Tüm 57 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title