Haberler

Ata'yı Anma Töreninde CHP'li Vekilden Vali'ye Yırca Protestosu

Büyük önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yıldönümünde, Manisa'da düzenlenen anma töreninde CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı protesto etti.

Büyük önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yıldönümünde, Manisa'da düzenlenen anma töreninde CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı protesto etti. Özel protesto amacıyla törene Vali Bektaş'ın çelengi sunmasından sonra katıldı. Özel, protestosunun törene değil Soma'nın Yırca Mahallesi'ne yapılmak istenen termik santral nedeniyle yaşanan olaylar nedeniyle valiye yönelik olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 76. ölüm yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'nda tören düzenlendi. Saat 08.50'de başlayan törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, protokol üyeleri, sivil toplum örgütleri, emniyet ile asker mensupları ve öğrenciler katıldı. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise Vali Erdoğan Bektaş'ın Atatürk Antı'na çelenk sunmasından sonra törene katıldı. Çelenk sunulmasının ardından Atatürk için siren sesi eşliğinde iki dakika boyunca saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu, bayraklar yarıya indirildi.

Milli Egemenlik Anıtı'ndaki çelenk sunma törenin ardından protokol üyeleri Fatih Anadolu Lisesi tarafından Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu'nda düzenlenen anma programına katıldı. Buradaki törende Piyade Yarbay Levent Bolan, Ulu Önder Atatürk'ün askeri kişiliğini slayt sunumuyla katılımcılara anlattı. Tören Fatih Anadolu Lisesi öğrencilerinin oratoryo gösterisi ve Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirmesiyle son buldu.

VALİ BEKTAŞ'A YIRCA PROTESTOSU

Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından bir açıklama yapan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, protestosunun törene değil Vali Erdoğan Bektaş'a yönelik olduğunu söyledi. Soma'nın Kolin Grubu tarafından termik santral yapılması planlanan Yırca Mahallesi'nde kesilen zeytin ağaçlarının hesaplarının sorulacağını dile getiren Milletvekili Özel, "Dünyanın ve Türkiye'nin vicdanı ayağa kalktı. Hemşerilik bilinci içerisinde birbirimize olan saygımıza devam edeceğiz. Makamlara saygımız var. Manisa'daki kamu idarecilerinin yaptığı bu vurdum duymazlık cezasız kalmayacak. Sorumsuzluğun hesabı sorulacak. 6 bin zeytin ağacı kesiliyor. Ulu Önder Atatürk Yalova'da bir ağaç için koca köşkü kaldırmıştı. Hz Muhammed, 'Yaş Kesen Baş Keser' demişti. Burada yandaş bir şirket, hükümet yanlısı bir şirket olunca kayırma yapılıyor. Bir zavallı bir ağaç kestiğinde peşinden koşan jandarma, Yırca'da döve döve 45 gün boyunca ağaç kesildi, bir şey yapamadı. Kamu idarecileri bunun hesabını verecekler" dedi.

"ATATÜRK'ÜN VALİSİ ATATÜRK'ÜN İSTEDİĞİ GİBİ DEVLET YÖNETİR"

Özel, şöyle devam etti:

"Vali bektaş, Yırca Mahallesi'nde, zeytinlerin kesilmesi olayında görevi aksatmıştır. Bu nedenle Vali Bektaş, çelengini sunduktan sonra törene katıldık. Vali Bektaş'ın Yırca'da yapmış olduğu eksik kamu görevi, görevini ihmal etmesi ve hafife alması, kasti kusurundan ötürü böyle bir protestoyu yaptık. Yeşile, doğaya saygısı olmayan 6 bin ağacı katleden ve bir ağaç için köşkünü kaydıran ulu bir insanın önüne gelipte burada yapmacıktan çiçek sunmasın. Atatürk'ün valisi Atatürk'ün istediği gibi bir devlet yönetir. Atatürk'ten ona verilen miras, bir tane ağaç için koca köşkü kaldıracak yönetimi bilincidir. 6 bin ağaç kesilirken 'Enerji karşısında 3-5 ağaç' diyenin Atatürk'e çiçek koyarken bir düşünmesi lazım. Töreni protesto etmemiz düşünülemez. Bu nedenle Vali çelengini sunulduktan sonra törene katıldık. Daimi bir tepki değildir. Devlet idarecisi ve milletvekilliği ilişkisi çerçevesinde diyaloglarımız sürer. Ama bundan sonra sıcak diyalogun sürmesi mümkün değil."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Erdoğan Bektaş Özgür Özel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title