Haberler

Ata Toprağı İpsala'dan Yola Çıktı

"Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu" kapsamında, Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak, İpsala Sınır Kapısı'nda Türk atletlere teslim edildi.

"Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu" kapsamında, Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak, İpsala Sınır Kapısı'nda Türk atletlere teslim edildi.

İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, törende yaptığı konuşmada, anlamlı bir günde toplandıklarını belirterek yapılan etkinliğin 30 yıldır devam ettiğini vurguladı.

Selanik'ten gelen toprağın Anıtkabir'e götürüleceğini ifade eden Özdemir, "Bu tören ilçemiz için gerçekten ayrıcalıklı bir tören biz de bu vazifemizin bilincindeyiz. 30 Yıldır devam eden bu program gençlik haftamızın en anlamlı töreni. Bu anlamlı toprağı Anıtkabir'e Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahına götürecek sporcularımıza da kazasız belasız bir şekilde teslim etmelerini temenni ediyorum" dedi.

Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ise sınırın öteki yakasından 150 bin Batı Trakyalı Türk'ten selam getirdiğini söyledi.

Türkiye'nin ebediyete kadar güçlü ve barış içerisinde kalması temennisinde bulunan Akıncı, "Sınırın en uç noktasında al bayrağımızın dalgalandığı bu noktada, Balkanlardan gelen soydaşlarımızın, kardeşlerimizin, akrabalarımızın Avrupa'daki gurbetçilerimizin nasıl bir heyecan duyduğunu nasıl güvende hissettiklerini yaşayarak biliyoruz. Ümidimiz odur ki Türkiye Cumhuriyeti ebediyete kadar güçlü, istikrarlı barış içinde kalsın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Selanik'ten Atatürk'ün evinden getirilen Türk bayrağına sarılı topraklar, İpsala Kaymakamı Özdemir tarafından İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü atletlerine teslim edildi. Barış Koşusu İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir'in tabanca atışıyla başladı.

Atatürk'ün evinden alınan toprak, atletler tarafından 737 kilometre yol kat edilerek Ankara'ya ulaştırılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Anıtkabir İpsala Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title