Haberler

Ata, Rotasyonu Sordu.

Güncelleme:

HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya 'Rotasyon'u sordu.

Ata, verdiği sor önergesinde, öğretmenlerin mecburi tayinleri ve rotasyonu yüzünden eğitim alanında büyük sıkıntıların yaşanabileceğini ifade etti.

Ata, "8 yıl görev yapmış olan öğretmenlerin isteğe bağlı ya da istekleri dışında il içinde başka okullarda görevlendirilmesi planlanmaktadır. Yönetmelik 2014-2015 öğretim yılı içerisinde yayınlanırsa 400 bini aşkın öğretmen yıllardır çalışmakta olduğu okuldan, öğrencilerinden ve çalışma arkadaşlarından kendi isteği dışında ayrılmak zorunda bırakılacaktır. Eğitim emekçileri açısından büyük bir tasfiye anlamına gelen uygulama, eğitim bileşenlerinin tümü için pedagojik ve sosyal anlamda pek çok soruna sebep olacaktır. Yaz döneminde okul yöneticilerinin zorunlu tutulduğu rotasyon uygulaması, bu durumda öğretmenler için de geçerli olmuş olacak ve performansa dayalı, piyasacı bir eğitim modelinin güçlenmesine yol açarak okullardaki çalışma barışına da büyük bir darbe anlamına gelecektir. Büyükşehirlerin sınırlarının oldukça genişlediği de göz önünde bulundurulduğunda söz konusu rotasyonun öğretmenler için 200 km'ye varan yer değiştirmelere sebep olacağı, eğitim bileşenlerinin isteği dışında yapılan böylesi bir değişikliğinse il içi sürgün demek olacağı açıkça ortadadır" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Nabi Avcı Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title