Haberler

Ata'nın Mozolesine Çiçekler Zübeyde Anne'den Geldi

Çankaya ve Karşıyaka belediye başkanları Anıtkabir'de Ata'nın mozolesini, Zübeyde Anne'nin Karşıyaka'daki mezarında yetişen çiçeklerle bezedi. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Atamıza minnet borcumuz var, ödeyebilmek için çalışıyoruz" dedi.

Çankaya ve Karşıyaka belediyeleri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümünde anlamlı bir etkinliğe imza attı.

İzmirli sivil toplum örgütleri, dernekler, KARGEM öğrencileri ve binlerce Karşıyakalıdan oluşan heyeti Ankara'da Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli ve Çankayalı vatandaşlar karanfillerle karşıladı.

Ulu Önder Atatürk'ün en değerli emaneti Zübeyde Hanım'ın kabrinin bulunduğu Karşıyaka'dan Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar eşliğinde gelen 40 otobüs dolusu Karşıyakalı, 10 Kasım'da anneden oğluna çiçekler getirdi. Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın kabrinde yetiştirilen çiçekler mozoleye konuldu. Anıtkabir'de Aslanlı Yol girişinde diğer gruplarla buluşan ve büyüyen kafile hep birlikte İzmir Marşı'nı söyledi. Törene katılanlar ellerinde Nutuk, kasımpatı çiçekleri ve karanfillerle, kol kola Ata'nın huzuruna yürüdü.

Mustafa Kemal Atatürk'ün bütün ömrünü ve enerjisini modern ve örnek bir Türkiye Cumhuriyeti'ne adadığını söyleyen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Devrimleriyle, yol göstericiliğiyle, kişiliğiyle ve dehasıyla örnek alınması gereken Ulu Önderimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyorum. Ona büyük bir minnet borcumuz var ve bu borcu ödeyebilmek için Ata'nın ilçesi olarak gece gündüz çalışıyoruz. Biz de bugün burada diktiğimiz ve özenle büyüteceğimiz çiçekleri, Anneler Günü'nde Zübeyde Hanım'ın İzmir Karşıyaka'daki anıt mezarına taşıyacağız" diye konuştu.

Etkinliğe ayrıca CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Erdal Aksünger ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya da katıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Anıtkabir Çankaya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title