Haberler

Ata'nın İzmir'e Baktığı Yerde Tören

İzmir'in kurtuluşunun 93'üncü yıl dönümünde, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 9 Eylül sabahı İzmir'i ilk gördüğü nokta olan Belkahve'de düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı.

İzmir'in kurtuluşunun 93'üncü yıl dönümünde, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 9 Eylül sabahı İzmir'i ilk gördüğü nokta olan Belkahve'de düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı.

Belkahve'de Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluşun hemen öncesinde süvarilerle birlikte kente baktığı noktada o günü betimleyen heykeli önündeki törene çok sayıda genç ve Bornovalı katıldı. Törende Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularından Elif Su ve Çetin Oğuzcan Ulu'nun birlikte okulduğu '9 Eylül' isimli şiir duygulu anlar yaşattı. Vatandaşlar ve sporcuların Türk Bayraklarıyla katıldıkları etkinlikte Atatürk Anıtı'nın önünde bağımsızlık meşalesi yandı. Geçen yıllarda yapılan müzik ve halk oyunları gösterileri bu yıl ülkemizi acıya boğan şehitlerimiz nedeniyle yapılmadı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir'in kurtuluşunun Bornova'dan başladığını hatırlattı, "Atamız ilk adımı buradan attı ve İzmir'in üstüne güneş doğdu. İlk kurşunu atan Hasan Tahsin ile İzmir'den başlayan kurtuluş mücadelemiz İzmirimizde zaferle sonuçlandı. Bize bu vatanı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, geçmişte ve bugün, bu memleket için can veren tüm şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyoruz. 93 yıl önce olduğu gibi bugün de birlik ve güçlü olma zamanı" dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 8 Eylül akşamı 2. Büyük Taarruz Bisiklet Turu'na katılan sporcuları Belkahve'de karşıladı. Başkan Atila, 1922 yılında Türk Ordusu'nun geçtiği güzergahı takip ederek 900 kilometrelik parkuru tamamlayan bisikletçileri kutladı. Afyon'ndan İzmir'e parkuru tamamlayan 36 bisikletçi Atatürk'ün dinlenip kahve içtiği Belkahve'de Bornova Belediyesi'nin ikram ettiği kahvelerini yudumladı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Bornova Eylül İzmir Politika Güncel Haberler

title