Haberler

Asya Futsal Şampiyonası

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te devam eden Asya Futsal Şampiyonası'nda çeyrek finale kalan takımlar belli oldu.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te devam eden Asya Futsal Şampiyonası'nda çeyrek finale kalan takımlar belli oldu.

Bu yıl düzenlenecek FIFA Futsal Dünya Kupası'na katılacak 5 takımın belirleneceği Asya Futsal Şampiyonası'nda grup maçları sona erdi. Dörder ekibin yer aldığı grup maçlarında ilk iki sırayı elde eden takımlar, adını çeyrek finale yazdırırken, grup maçlarında başarısız olan 8 takım ise şampiyonaya veda etti.

Buna göre A Grubu'nda tüm maçları kazanarak 9 puan elde eden ev sahibi Özbekistan ile ikinci sırayı alan Kırgızistan, B Grubu galibi İran ve ikincisi Irak, C Grubu'nda Tayland ve Vietnam, D Grubu'nda da Japonya ve Avustralya çeyrek finale yükselen takımlar oldu. Asya Futsal Şampiyonası çeyrek final maçlarında yarın Özbekistan-Irak, Tayland-Avustralya, İran-Kırgızistan ve Japonya-Vietnam karşılaşmaları yapılacak.

Çeyrek finallerin kazananları FIFA Futsal Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanacak. Elenen 4 takım arasındaki klasman maçlarının galibi bir takım daha 10 Eylül-2 Ekim tarihlerinde Kolombiya'da düzenlenecek FIFA Futsal Dünya Kupası'na katılma hakkı elde edecek.

Kaynak: AA / Spor

Kırgızistan Özbekistan Taşkent Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title